Архів
П’ятниця,
5 червня 2020 року

№ 41 (19789)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Ну і ну!

Посади на продаж

Леонід ЛОГВИНЕНКО.

Харківська область.

За мільйон доларів намагалися продати шахраї пост голови Харківської ОДА й були затримані оперативниками СБУ.

ВІДЕО, викладене в Інтернеті полковником Служби безпеки Владиславом Абдулою, показує, як в одному з харківських ресторанів затримували осіб, що гендлювали посадами держслужбовців, найдорожчою серед яких виявилась «губернаторська». Гучну операцію із затримання шахраїв провели після того, як оперативники спецслужби встановили, що незаконний бізнес організували двоє чоловіків з Одеси та Києва. Представившись великими цабе у владі, похвалившись близьким знайомством із керівниками Верховної Ради та парламентських фракцій, вони пообіцяли клієнтам сприяння у призначенні на управлінські державні посади. Слідство з’ясовує, чи перша це гастроль шахраїв і скільки вони вже «заробили» таким генделем грошей.

Кожна посада мала свою ціну. Так, за пост голови Харківської ОДА вони намірялись отримати аж мільйон доларів. З усього видно, хлопці добре вивчили це питання. Останнім часом в області ведуться розмови про те, що Олексія Кучера, в якого на тлі боротьби з коронавірусом виникли конфлікти з медиками і яким незадоволені деякі впливові місцеві клани, незабаром знімуть. А одна пані, аби стати депутатом Верховної Ради, заплатила шахраям 60 тисяч доларів. У таку суму останні оцінили «допомогу» в здобутті мандата народного депутата на довиборах у парламент.

Ще 100 тисяч доларів шахраї планували одержати за призначення на посаду начальника Головного управління Державної податкової служби Харківської області. Однак цим планам завадили оперативники СБУ: торговців затримано під час одержання завдатку в сумі 150 тисяч доларів США за призначення обох високопосадовців: $100 тисяч за пост голови ОДА і $50 тисяч — за начальника податкової. Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4-ю ст. 190-ї Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах), та обрання щодо них запобіжного заходу.

Відомо, що попит породжує пропозицію. Не вірив би народ, що посадами торгують, не було б підґрунтя для шахрайства. Коли брата керівника Офісу президента Єрмака після оприлюднення плівок звинуватили в торгівлі посадами, за нього заступився Володимир Зеленський, заявивши, що злочину ніякого нема і він знає, хто стоїть за цими записами. Щоправда, фігурант плівок Дмитро Штанько, який раніше працював в МВС, стверджує, що певну суму на хабар таки зібрали й навіть щось передали. На цьому тлі не випадковим здається виникнення шахрайського бізнесу — торгівлі посадами. А головне, знаходяться ж особи, які спроможні заплатити десятки чи й сотні тисяч доларів за те, аби посісти високий пост. Певна річ, вони планують ці гроші потім «відбити».

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Безробіття зросло
Читати
Два рекорди
Читати
Майже як раніше
Читати
Відійшов у вічність геній
Читати
Розікрали «подушку безпеки»
Читати
Дзвінкі червінці
Читати
Електронно та автоматично
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове