Архів
П’ятниця,
5 червня 2020 року

№ 41 (19789)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну

Змістили, але не скасували

Підготувала

Маргарита СИТНИК.

КОРОНАВІРУС змусив владу перенести весняний призов на строкову службу на травень—липень. 1 травня військкомати почали вивчати особові справи, а активна фаза розпочалася 25 травня. Призовникам надсилають повістки, працюють військово-лікарські комісії.

Насамперед слід зазначити, що за час карантину не відбулося ніяких змін стосовно порядку призову. Як і раніше, відповідно до законодавства службу у війську проходитимуть громадяни України віком від 18 до 27 років, які не мають підстав на відстрочку чи не звільнені за станом здоров’я. Загальна чисельність призовників — 16 460 осіб: у Збройні сили наберуть 9000 строковиків, у Національну гвардію — 5460, у Державну прикордонну службу — 1300, Державну спеціальну службу транспорту — 700. Щоправда, карантин змусив військкомати задля безпеки змінити процедуру роботи. Намагаються уникати скупчення людей і черг. Усі приходять у масках (якщо в призовника її нема, то йому видають). Окрім перевірки стану здоров’я на придатність до проходження строкової військової служби, проводиться й експрес-тестування на коронавірус.

Термін відправлення до війська залежить від явки на військово-лікарську комісію. Перша хвиля запланована на першу-другу декаду червня, друга — на липень. Призовники після прибуття в навчальні центри проходитимуть двотижневу обсервацію, а вже потім розпочинатиметься повноцінна підготовка.

У військкоматах також зазначають, що відтермінування призову ніяким чином не позначилося на демобілізації. Військовослужбовців звільняють відповідно до раніше встановленого графіка — у квітні, травні та червні.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Безробіття зросло
Читати
Два рекорди
Читати
Майже як раніше
Читати
Відійшов у вічність геній
Читати
Розікрали «подушку безпеки»
Читати
Дзвінкі червінці
Читати
Електронно та автоматично
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове