Архів
П’ятниця,
5 червня 2020 року

№ 41 (19789)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Підступні дії

Михайло ВЕДМІДЬ.

У ВІВТОРОК, 2 червня, російські окупанти цілеспрямовано вчинили збройні провокації та обстріляли позиції Об’єднаних сил із житлових кварталів населених пунктів. «Агресор вів вогонь із північної частини села Новоласпа, звідки випустив 13 мін 82-го калібру. Водночас, розмістивши поруч із будинками мирних мешканців Староласпи 152-міліметрові артилерійські системи, ворог здійснив три постріли в бік оборонців Старогнатівки. Таким чином, збройні формування РФ, сховавшись за спинами дітей і жінок, укотре продемонстрували своє істинне окупаційне обличчя», — йдеться у повідомленні пресцентру штабу ООС.

А чому тут дивуватися? Вони просто виконують настанову свого кремлівського вождя Путіна, який іще навесні 2014-го анонсував саме таку «тактику» при захопленні українських територій: «І нехай спробує хтось із військовослужбовців (українських. — Ред.) стріляти у своїх людей, за якими ми стоятимемо — не попереду, а позад них. Нехай вони спробують стріляти в жінок і дітей...» Коментарі, як кажуть, зайві.

У повідомленні штабу також зазначається, що російські найманці розмістили міномети калібру 82 мм на межі ділянки розведення №3 «Петрівське» і обстріляли позиції Об’єднаних сил неподалік Богданівки. «Загарбники, поза сумнівом, мали на меті примусити наших захисників відкривати вогонь у відповідь, щоб надалі звинуватити українських військовослужбовців у порушенні існуючих домовленостей напередодні робочої зустрічі Тристоронньої контактної групи з метою дискредитації Збройних сил України», — наголосили у штабі ООС.

До речі, у вівторок, під час перемовин із федеральним міністром оборони Німеччини Аннеґрет Крамп-Карренбауер, керівник Офісу президента Андрій Єрмак зазначив, що від 19 грудня минулого року до 29 травня 2020-го на Донбасі загинули 33 українські військовослужбовці, ще 235 українських захисників дістали поранення. Війна триває…

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Безробіття зросло
Читати
Два рекорди
Читати
Майже як раніше
Читати
Відійшов у вічність геній
Читати
Розікрали «подушку безпеки»
Читати
Дзвінкі червінці
Читати
Електронно та автоматично
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове