Архів
П’ятниця,
5 червня 2020 року

№ 41 (19789)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей

Читач — газета

«Прошу роз’яснити, чи скасували пільги дітям війни. Якщо не скасували, то куди звернутись по справедливість?»

Григорій ЗАДОРОЖНИЙ.

с. Легедзине

Тальнівського району

Черкаської області.

 

НА запитання читача відповідає в. о. начальника управління соціального захисту населення Тальнівської райдержадміністрації Вікторія Михайлівна ЗАХАРЧУК:

— Закон України №2195 IV від 18.11.2004 року «Про соціальний захист дітей війни», який набрав чинності 1 січня 2006-го, встановлює правовий статус дітей війни, визначає основи їх соціального захисту, гарантує соціальну захищеність шляхом надання пільг і державної соціальної підтримки.

Діти війни мають право на 25-відсоткову знижку в оплаті житлово-комунальних послуг (газопостачання, електроенергія тощо) відповідно до Закону України від 28.12.2014 р. №76-VIII «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України». Ця пільга надається у межах середніх норм споживання за умови, якщо розмір середньомісячного сукупного доходу сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищував величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України (з 01.01.2020 року становить 2940 грн).

Відповідно до п. 5-го Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабміну від 21 жовтня 1995-го №848 (зі змінами), у разі призначення житлової субсидії особам, доходи яких враховуються при її призначенні, пільги на оплату комунальних послуг не надаються протягом періоду отримання субсидії.

Згідно з вищезазначеними законами пільги на житлово-комунальні послуги Григорію Михайловичу припинені у зв’язку з тим, що його середньомісячний дохід перевищує соціальну податкову пільгу (2940,00 грн). Однак із 01.10.2019 року та на даний час він користується субсидією.

 

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове