Архів
П’ятниця,
5 червня 2020 року

№ 41 (19789)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Борімося — поборемо

Блокують передплату

Микола ЮРЧИШИН.

ТРИВОЖНИЙ сигнал надійшов до редакції із села Видинів Снятинського району Івано-Франківщини від багатолітньої передплатниці нашої газети Анни Василівни Лавер. Листоноша їй відмовила у передплаті «Сільських вістей» на ІІ півріччя, мотивуючи тим, що, мовляв, комп’ютер не «бачить» такого видання. Всім іншим газетам і журналам — «зелена вулиця». «Як же так, у Каталозі видань України на ІІ півріччя «Сільські вісті» значаться, а тому я маю право на передплату цієї газети», — заперечила А. Лавер.

«Це, мабуть, дуже старий комп’ютер у нашому поштовому відділенні, який не зафіксував передплату «Сільських вістей», — дуже «розумно» відповіла листоноша передплатниці.

На цьому розмова й скінчилася.

«Щось незрозуміле коїться останнім часом у системі «Укрпошти», — поскаржилася Анна Лавер. — У мене особисто склалося враження, що таке блокування народної газети відбувається за чиєюсь прямою вказівкою. Хотілося б, щоб я, звичайно, помилялася».

Телефонний дзвінок від Юрія Ігоровича Чапенка з Харкова став підтвердженням слів читачки з Івано-Франківщини. Цьому чоловікові 29 травня також відмовили у передплаті «Сільських вістей» на ІІ півріччя. Сказали коротко: «Передплату на них уже закрито». Так, мовляв, показує комп’ютер.

Не добирає слів на адресу очільника «Укрпошти» 82-річний житель Мотовилівської Слобідки Фастівського району Київщини Леонід Миколайович Приліпко. Нещодавно йому зробили тяжку операцію на ногах, і пенсіонер ледь-ледь пересувається по хаті. Єдина розрада для нього — «Сільські вісті». Але останні два тижні йому перестали їх доставляти. Л. Приліпко попросив онуку Тетяну з’ясувати у поштовиків, у чому причина, а заодно передплатити улюблену «Селяночку» на ІІ півріччя. Однак замість вибачення Тетяна Вікторівна почула від поштовиків таке: якщо ваш дідусь, сказали, згоден ходити по газети за 18 кілометрів у сусідню Велику Снітинку, тоді виконають його прохання. В іншому разі про передплату «Сільських вістей» і мови не може бути.

«І не соромно так підло знущатися зі старих людей? — обурювався в телефонній розмові з кореспондентом «СВ» Леонід Миколайович. — Де обіцяне чільником «Укрпошти» пересувне відділення? Чому гроші за доставку з передплатників беруть справно, а по газети люди мають ходити самі?!»

А ось який «сюрприз» піднесли поштовики жительці міста Рокитне цієї ж Київської області Любові Іванівні Коломієць. За 29 травня «Сільські вісті» доставили вчасно, а попередній номер за 26-те число не принесли. Сказали, що «Сільські вісті» тепер по вівторках виходити не будуть.

Ось такими побрехеньками займаються деякі недобросовісні зв’язківці, хоча більшість із них чесні й порядні люди. Газета й надалі відстежуватиме ситуацію та реагуватиме на кожне звернення про відмову у передплаті.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове