Архів
Вівторок,
2 червня 2020 року

№ 40 (19788)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Червень
  Версія для друку          На головну

Поділися з ближнім, і тобі прибуде

Ганна Кліковка.

Запорізька область.

Ідея цієї благочинної справи навідала керівника групи сільгосппідприємств Приазовського району Запоріжжя Анатолія Тиховода, коли він із колегами їхав на День поля в Одеський селекційно-генетичний інститут.

— ПРЯМУЮЧИ південними регіонами, зупинялися на полях у Миколаївській, Херсонській і Одесь-кій областях, — ділиться враженнями Анатолій Миколайович. — Побачене прикро вражало!

Сотні тисяч, а можливо, мільйони гектарів пшениці, ячменю, ріпаку через морозну і посушливу весну загинули або перебувають у такому жалюгідному стані, що врожаю, вочевидь, майже не дадуть. Принагідно подумалося, що на поміч держави сподіватися укотре марно. І згадалися інші, далекі часи. Адже катаклізми траплялися й тоді. І врожай втрачали. У таких випадках, крім реальної державної підтримки, за кожним потерпілим господарством закріплювали інше, з тих регіонів, де природа милувала, для надання шефської допомоги. А хіба тепер для цього потрібно чекати вказівок «згори»?

Нині така допомога дуже необхідна багатьом нашим колегам із областей, де майже повністю загинули сходи зернових культур.

Тому, повернувшись додому, ми відправили колегам із Кілійського району Одеської області 180 посівних одиниць насіння соняшнику на безповоротній основі. Вартість товару — одна гривня, як ото люди беруть копієчку, коли діляться чимсь.

Анатолій Миколайович закликав колег з інших регіонів піти за цим прикладом, адже під небом трапляється різне, і не доведи Боже опинитися в подібній ситуації.

А ще далекоглядний господар звертається до колег, хто має вільні потужності для зберігання зерна, із закликом об’єднатися з малими фермерськими господарствами і перешкодити його продажу з-під комбайнів у жнивну пору, як це буває зазвичай, коли спритники спішать скупити його в тих, хто не має де зберігати збіжжя. У підсумку неминуче трапляються цінові обвали.

Думати по-державницьки, мати Бога в серці, як кажуть люди здавна, — актуально як ніколи!

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Стрілянина посеред міста
Читати
Розрив — більш як удвічі
Читати
Система не була готова
Читати
Підозрюють: неконституційний
Читати
Хочуть підняти норму
Читати
Приснився нам той гуркіт космодрому...
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове