Архів
Вівторок,
2 червня 2020 року

№ 40 (19788)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Червень
  Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Полігон для навчання

Михайло ВЕДМІДЬ.

ОСТАННІЙ день весни виявився «наймиролюбнішим» за останні кілька місяців — бойовики всього тричі відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України. При цьому гатили з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів. Унаслідок ворожого вогню втрат серед бійців Об’єднаних сил не було.

Не без того, що зменшення кількості артобстрілів пов’язане із… завершенням навчального року у військових училищах РФ. Є інформація про те, що випускники — курсанти військових артилерійських навчальних закладів Росії приїздять на Донбас складати іспити. Про це повідомив віцепрем’єр-міністр, міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, перший заступник глави делегації в Мінській ТКГ Олексій Резніков: «Вони стріляють по українській території, їм ставлять залік, вони повертаються на випуск, складають там присягу. Те, що вони приїжджають в Україну і вчаться воювати, — це факт».

Водночас окупанти готують і міну уповільненої дії. Йдеться про спрощену процедуру отримання паспортів Російської Федерації громадянами України, які проживають в ОРДЛО. На сьогодні це близько 200 тисяч осіб. За словами О. Резнікова, «звісно, це в першу чергу поглинає все керівництво тих двох формувань («ЛНР» і «ДНР». — Ред.), це «військові», «держслужбовці» і таке інше, тому що в такий спосіб їм легше сплачувати зарплату за рахунок бюджету РФ».

Тим часом Служба безпеки України встановила персональні дані всіх учасників групи, які позаторік у травні здійснили артилерійський обстріл позицій Операції об’єднаних сил на Луганщині. Тоді внаслідок вогневої атаки загинули два військовослужбовці спецпідрозділу «Альфа» — підполковник Руслан Муляр і прапорщик Юрій Журавльов.

«За даними української контррозвідки, — поінформували у пресцентрі СБУ, — групу терористів так званого 3-го мотострілецького батальйону 4-ї ОМСБр народної міліції ЛНР очолював уродженець РФ на прізвисько Шумер. У його підпорядкуванні перебували троє учасників незаконних збройних формувань». Усім повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених Кримінальним кодексом України («терористичний акт» і «участь у терористичній організації»). Судом надано дозвіл на затримання фігурантів. Зловмисників оголошено у розшук. Підозрюваним загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Стрілянина посеред міста
Читати
Розрив — більш як удвічі
Читати
Система не була готова
Читати
Підозрюють: неконституційний
Читати
Хочуть підняти норму
Читати
Приснився нам той гуркіт космодрому...
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове