Архів
П’ятниця,
15 травня 2020 року

№ 35 (19783)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарКриницяНаша поштаПост здоров’я
  Версія для друку          На головну
  • На зв’язку — Хмельниччина

Пішла енергія

Зенон МИХЛИК.

ПІСЛЯ відновлення турбогенератора перший енергоблок Хмельницької атомної станції, який 502 доби перебував на ремонті, під’єднано до енергомережі. Як повідомив інформаційний центр ХАЕС, радіаційний фон на промисловому майданчику та в прилеглих регіонах не зазнавав змін і не перевищує природних фонових значень.

Нагадаємо, що проєктний термін експлуатації цього енергоблоку закінчився 13 грудня 2018 року, тож для проведення комплексу робіт задля продовження служби його вивели у планово-запобіжний ремонт. Колегія Державної інспекції ядерного регулювання встановила дату наступної періодичної переоцінки безпеки енергоблоку №1 — 13 грудня 2028 року.

Цілодобово, без вихідних

ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ обласний лабораторний центр МОЗ України за добу проводить понад 100 тестувань методом ПЛР на коронавірус. Зважаючи на фізичні можливості працівників установи, це — максимальний показник. Однак не лише в цьому проблема: аби провести більш масове тестування людей, визнають в ОДА, недостатньо засобів для досліджень.

«Вільха» ціль бачить краще

НА ОЗБРОЄННЯ Української армії незабаром надійде потужна ракета «Вільха-М», розроблена й удосконалена вітчизняними конструкторами. Дальність ураження цілей збільшена до 120 кілометрів.

До створення сучасної зброї причетний і колектив Шепетівського ремонтного заводу. Зокрема, тут встановлюють обладнання й апаратуру, «відповідальні» за пуск ракети і навігацію. Як засвідчили випробування, навіть у віддалену ціль модернізована «Вільха» влучає без промаху.

Унадився вірус до святинь

ПІДСТУПНИЙ COVID-19 найчастіше проявляє себе там, де нехтують заходами безпеки. Стосується це, зокрема, храмів і монастирів. У числі перших інфікованих на Хмельниччині був священник Свято-Преображенського жіночого монастиря УПЦ МП, що в селі Головчинці Летичівського району. Невдовзі, повідомили в обласному штабі з ліквідації надзвичайної ситуації, хвороба підтвердилась у двох черниць згаданої обителі. Вони госпіталізовані до Хмельницької міської інфекційної лікарні.

«Диванний» туризм

НЕЗВАЖАЮЧИ на суворі карантинні заходи, у Кам’янці-Подільському відкрили туристичний сезон. Щоправда, цього року — в онлайн-режимі. Старовинним містом можна буде мандрувати віртуально, не виходячи з дому. Як повідомив мер Михайло Сімашкевич на сторінці у «Фейсбуку», попередньо продумана концепція «Кам’янець Digital» (цифровий) виявилася дуже актуальною.

Зокрема, чимало цікавого підготував для відвідувачів-«заочників» Кам’янець-Подільський державний історичний музей-заповідник, який створив окремий туристичний сайт.

Сцена наблизилася до глядачів

У ХМЕЛЬНИЦЬКОГО обласного академічного музично-драматичного театру імені Михайла Старицького та Монотеатру «Кут» — аншлаг: на каналах у ютубі збирають більше прихильників, аніж уміщають глядацькі зали. Скажімо, цими днями по відео можна переглянути завше популярні вистави «У неділю рано зілля копала», «Ой не ходи, Грицю, та й на вечорниці», концертну програму «Жінка — 8-ме диво світу».

Мізкують над картою

МІНРЕГІОН розглядає кілька варіантів формування адміністративно-територіального устрою субрегіонального рівня на Хмельниччині.

Облдержадміністрація пропонує проєкт із п’яти районів: Городоцького, Кам’янець-Подільського, Старокостянтинівського, Шепетівського і Хмельницького. Проте в Києві сумніваються, чи потрібен Городоцький район. А в Славуті, наприклад, уважають, що адміністративний центр північної частини області має розташовуватися саме у них (замість Шепетівки). «Торги» тривають.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Убивча посуха
Читати
Вперше позитивна динаміка
Читати
Про Україну без України...
Читати
Впоралася лише одна
Читати
Криза молочної галузі
Читати
Ходитимуть електрички
Читати
Видають себе за держоргани
Читати
У Білорусь — за закордонним
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове