Архів
П’ятниця,
15 травня 2020 року

№ 35 (19783)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарКриницяНаша поштаПост здоров’я

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Рядки з листів

Ми терпимо, а вони жирують

РАНІШЕ, було, ввімкнеш радіо чи телевізор і почуєш, скільки надоїли молока, видали на-гора вугілля, наварили сталі, а тепер... загинули в ДТП, на Донбасі. Наче ми живемо в якомусь страшному, злочинному світі, й іншого життя в нас нема. А як же наша Україна? Чи її вже не буде: розтягнуть, дограбують, допродадуть? Хто захистить маленьку людину? Ось мені належить пільга на електроенергію. Де ж ті 30 кВт? У районному управлінні соцзахисту населення сказали, що її не тільки мені катма, а багатьом. Але хіба нам від цього легше? Де ту правду шукати?

У селі вже майже всі опалюють хати дровами, бо газ дорогий. До того ж лічильник крутиться, а тепла нема. Син 30 років пропрацював водієм. Раніше в гаражі було близько ста машин, а тепер тільки три-чотири, що подеколи виїжджають. Він перейшов працювати конюхом, зарплату затримують. Як жити, сплачувати компослуги? І такі приклади у кожній сім’ї. Ми терпимо, а в цей час за наш рахунок хтось жирує.

Ніна ТЕЛЕВНА.

с. Дібрівка

Миргородського району

Полтавської області.

 

Один сучасник зауважив: «Українська церква не на часі». А коли буде на часі держава Україна, українська мова, Українська церква? Це триєдине, неділиме! У цьому були певні Шевченко, Стус, Чорновіл, Лук’яненко, які добре знали, що втратять не тільки волю, а й життя, але своїх переконань не зрадили.

Чи докричаться свідомі українці до влади, яка закон ухвалила, а його дотримання не контролює? Байдужість — один із найбільших гріхів у духовному світі та злочин у правовій державі. Хто сприяє розбурхуванню ненависті між співвітчизниками, той є лютим ворогом і держави, і народу. Всі, хто допустив нинішню ситуацію розпалювання нетерпимості, злості в країні, не забезпечив вирішення релігійного питання згідно з чинним законодавством — державні злочинці. Їх багато, і вони наші, українські, перевертні. Вони служать не своєму народові, а власним інтересам і сусідові-агресору.

Юлія ЧЕРНІЛЕВСЬКА.

с. Жван

Мурованокуриловецького

району

Вінницької області.

 

Я тяжко пропрацювала 40 років на фермі. Без вихідних і відпусток. Щоправда, тоді мою працю цінували. Мала добру зарплату, нагороди, подарунки, повагу. А от пенсія заледве дотягує з минулого року до трьох тисяч. У моєї знайомої всього вісім років стажу, але їй весь час піднімають пенсію, бо мінімальна. Звичайно, і цим людям треба на щось жити, але чому не врахують стаж таким, як я? Усе лише обіцяють та обіцяють. Самі балачки. Пільги з дітей війни теж зняли. Хоч трохи було копійок на аптеку, то й ті забрали.

Нема в державній скарбниці грошей, то хай допоможуть олігархи. Вони ж розікрали наші заощадження в «Ощадбанку», які ми відкладали про чорний день. Хай тепер віддадуть, а то й далі гребуть. Послухаєш, які собі зарплати і доплати попризначали, то аж страшно стає від тих сум.

Маємо вже шостого президента, але ще жоден нічого доброго не зробив для простих людей. Розікрали, розтягли. Зеленському ще, правда, земелька зосталась. І ту швиденько поспішив пустити з молотка, бо валюта потрібна.

Я вже доживаю віку, але дуже боляче й образливо за нашу вільну Україну, тривожно, як далі житимуть у ній діти, онуки і правнуки.

Ганна ГОРОДНЕНКО.

с. Нижня Сироватка

Сумського району

Сумської області.

 

Рейтинг молодої Зе-команди падає. Чи встигне вона виправити свої помилки, питання риторичне. І все ж надія згасає останньою. Хоч як не боляче зізнаватись, надія більшості громадян помирала після кожних виборів у вищі ешелони влади. Бо щораз виборці довіряли свою долю «солов’ям».

Микола КОЛОМІЄЦЬ.

с. Красносілка

Олександрівського району

Кіровоградської області.

 

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове