Архів
П’ятниця,
8 травня 2020 року

№ 34 (19782)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Ракети з «воєнторгу»

Михайло ВЕДМІДЬ.

МІЖНАРОДНІ спостерігачі зі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ констатували збільшення кількості порушень режиму припинення вогню на лінії розмежування у Донецькій і Луганській областях. За перші шість днів травня проросійські незаконні збройні формування 93 рази обстрілювали позиції Об’єднаних сил із різних видів озброєння, зокрема й важкого, забороненого мінськими угодами. За цей час унаслідок ворожих обстрілів 13 українських захисників дістали поранень. Втрати противника — 10 поранених і п’ятеро загиблих.

Дістається й цивільним мешканцям: у звіті СММ ОБСЄ за 5 травня повідомляється про пошкодження вогнем зі стрілецької зброї житлового будинку в Ясинуватій та про поранення у результаті обстрілу в Олександрівці тамтешніх жителів. Також зазначається, що члени незаконних збройних формувань і далі не пропускали спостерігачів, які офіційними дорожніми коридорами намагалися перетнути блокпости у Донецькій та Луганській областях. Тільки на Донеччині окупаційна влада за час карантину, з 22 березня, коли були припинені пропускні операції по всьому регіону, понад 40 разів не допустила патрулів ОБСЄ на окуповану територію.

Тим часом у пресслужбі прокуратури Донеччини повідомили, що в області задокументовано черговий факт збройної агресії РФ. «Встановлено, що 3 травня 2020 року представниками терористичної організації «ДНР», які діють під контролем Російської Федерації, здійснено ракетний обстріл с. Павлопіль, де мешкає мирне населення, із забороненої зброї. Під час огляду місця події виявлено авіаційну некеровану ракету типу НУР-80, дальністю близько 2 км, що перебуває на озброєнні РФ», — йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначили, що знайдений речовий доказ долучено до матеріалів кримінального провадження за ст. 438-ю (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. Також наголошується, що у подальшому зібрані докази через Офіс генерального прокурора України будуть передані до Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду. Досудове розслідування у справі триває.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Щодня — по кількасот
Читати
Відкриваються для покупців
Читати
Пропонують прибрати пільгу
Читати
Безробіття зростає
Читати
Відновили імпорт із РФ
Читати
Навчання завершать дистанційно
Читати
Як одержати «карантинні» виплати
Читати
Загинули діти
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове