Архів
П’ятниця,
24 квітня 2020 року

№ 30 (19778)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Рядки з листів

Піднімайте країну з руїн

СЬОМИЙ рік триває війна на Сході України. Гинуть і стають каліками люди. Була Небесна сотня, а нині вже є Небесні гвардійці. А тим, що ще не небесні, правоохоронці «шиють» статті. За те, що ті гвардійці, добровольці, волонтери, не шкодуючи власного здоров’я, коштів і часу, долучаються до захисту країни від зовнішніх і внутрішніх ворогів. Країни, з бюджету якої судді отримують платню за свою «високу честь». Витрачаються награбовані в народу кошти на розв’язання безглуздих проблем, причиною яких є дуже вже довго­очікуване рішення щодо дерибану української земельки. Тепер виявляється, що все те потрібно «благодійникам» світового штибу.

Сергій РАМСЬКИЙ.

с. Шпиколоси

Кременецького району

Тернопільської області.

 

Коли вже понаїдаються міністри і депутати? Обурюються, бідаки, що їм мало платять. Та ви, шановні, й на те не заслуговуєте! Бо користі від вас мало. Тільки й робите все для того, щоб свої статки збільшити. Продовжуєте грабувати народ і державу. А якими ж святими прикидалися! Хоч один із вас їздить на роботу на велосипеді? Із такими керманичами ми ніколи не виліземо із злиднів.

Петро МАРТИЧЕНКО.

с. Зеленьки

Миронівського району

Київської області.

 

Маю 42 роки трудового стажу. Працювала на фермі, різноробочою, ветеран праці, а пенсії заробила з усіма добавками аж 2000. Скажіть, будь ласка, чиновники, можу я собі щось дозволити? Обіцяли дітям війни добавку до пенсії — не дали ні копійки. Медицина недоступна, села вимирають, а наші керівники жирують. З великими статками, зарплатами беруть собі по мільйону 700 тисяч на місяць зарплати, та ще й надбавками не гребують. А скільки одержує шахтар, що йде під землю і не знає, чи повернеться? Скільки заробляє листоноша, що доставляє пенсії і продукти на своїх плечах?

Після Другої світової війни люди піднімали країну з руїн і за 10 років її відбудували. Працювали заводи, фабрики, колгоспи. Всім була робота і зарплата. Людям давали безкоштовно житло. Що маємо сьогодні? Бідність і злидні. Чому досі не притягнуті до відповідальності ті, хто зрадив країну, хто обікрав її і потай вивів украдене в офшори?

Чи є у нас хоч один робітник-мільйонер? Я працювала все життя, а нажила мізер. Високопосадовці, не хваліться своїми статками, а піднімайте країну з руїн.

Віра ГОЛІНСЬКА.

с. Панасівка

Любарського району

Житомирської області.

 

Закономірний шквал обурення, критики посипався на так звану молоду команду реформаторів через підняття собі захмарних зарплат, ухвалення закону про ринок землі, кодування супутникових телеканалів. Тоді як реформи потрібно було розпочинати з ліквідації злочинно-олігархічної системи, панування якої і довело державу до катастрофічного стану, а народ — до зубожіння.

Багатьом людям не вистачає грошей на придбання тюнера, його установку і щомісячну плату за канал. Тож більшість вимушено перейшла на російські канали з їхньою антиукраїнською пропагандою, фільмами, мовою, культурою. Бо Росія не кодує своїх каналів, а навпаки, поширює світом і дуже вдячна нашим олігархам за таке рішення. Не дрімають в Україні проросійські політичні сили, намір у яких один — повернути зовнішній вектор держави із Заходу на Схід. Хочу застерегти молодих реформаторів: не повторіть помилок минулого століття (самі себе побороли), не заведіть Україну та українців у пащу Удава.

Ярослава САМОЙЛЕНКО.

м. Баштанка

Миколаївської області.

 

Версія для друку          До списку статтей
  • З роси й води

Хай щасливих літ зозуля накує

З повагою чоловік Григорій, син Денис, невістка Галина, онуки Сашко і Максим, донька Вікторія.

24 КВІТНЯ святкує 50-річчя Алла Іванівна Климко, мешканка села Денисівка Оржицького району Полтавщини. Рідні від щирого серця вітають любу матусю і бабусю з днем народження. «Нехай душа у вас ніколи не старіє, — пишуть вони у листі до редакції, — на білій скатертині будуть хліб і сіль, своїм теплом вас завжди сонце гріє, слова подяки линуть звідусіль. Зичимо вам міцного здоров’я, радості, достатку і миру. Хай Мати Божа охороняє від негараздів і бід. Живіть до ста і більше щасливих літ!».

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове