Архів
Вівторок,
14 квітня 2020 року

№ 28 (19776)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну
  • Спорт

Вшанували чемпіонів

Микола МОТОРНИЙ.

У НОК України. За підсумками березня найкращим спортсменом місяця в нашій країні визнано олімпійського чемпіона зі спортивної гімнастики Олега Верняєва. Його наставник Геннадій Сартинський став найкращим тренером місяця відповідно. На початку березня талановитий гімнаст виборов «срібло» у багатоборстві на етапі Кубка світу, який відбувся в американському Мілуокі й мав статус одного із серії відбіркових змагань на Олімпіаду в Токіо, де можна здобути додаткову ліцензію на Ігри.

Для Верняєва це дванадцяте визнання НОК. Олег зрівнявся за кількістю нагород найкращого спортсмена місяця в Україні з олімпійською чемпіонкою з фехтування Ольгою Харлан, в активі якої також 12 рекордних нагород.

* * *

Відбулось засідання спільної комісії Відділення НОК України в Харківській області з участю представників управління у справах молоді та спорту Харківської ОДА, спортивних організацій регіону та спортивних журналістів щодо визначення найкращого спортсмена області за підсумками змагань протягом березня поточного року. Одноголосним рішенням членів комісії найкращим спортсменом — «Зірка спорту Слобожанщини» визнано заслуженого майстра спорту України з боксу Миколу Буценка.

Нагадаємо, спортсмен завоював першу олімпійську ліцензію з боксу для вітчизняної збірної на Олімпійські ігри в Токіо на відбірковому турнірі в Лондоні. У 1/8 фіналу Європейського ліцензійного турніру у ваговій категорії до 57 кг Микола здобув перемогу над представником Вірменії Артуром Базеяном.

Всесвітні ігри з неолімпійських видів. ХІ Всесвітні ігри в Бірмінгемі (США) відбудуться з 7 по 17 липня 2022 року. Зміни сталися через рішення Міжнародного олімпійського комітету перенести Олімпійські ігри у Токіо на липень 2021 року. У зв’язку з цим були внесені корективи в дати проведення Всесвітніх ігор у Бірмінгемі (ХІ Всесвітні ігри планувалися на період з 15 по 25 липня наступного року).

«Організатори ігор наголосили, що спортивна програма не зміниться і буде така ж, як і планувалася на 2021 рік. Це означає, що передовсім враховуються інтереси спортсменів», — повідомив міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт.

На попередніх Всесвітніх іграх українські спортсмени здобули 10 золотих, 7 срібних і 8 бронзових нагород і посіли п’яте місце в загальнокомандному заліку. За нагороди змагалися представники 111 країн світу.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Останнє слово — за судом
Читати
Безхліб'я уникнемо. Нам обіцяють...
Читати
У торгівлі спад
Читати
Злочинці теж сидять удома
Читати
Перемогла хворобу
Читати
Є, але не для всіх
Читати
Знай наших
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове