Архів
Вівторок,
14 квітня 2020 року

№ 28 (19776)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну
  • З літопису наших днів

Торгівля на крові

Леонід ЛОГВИНЕНКО.

На фото: затримання контрабандистів у Дворічанському районі Харківської області.

На Харківщині СБУ викрила та заблокувала масштабний механізм передачі країні-агресору приладів для військової авіатехніки. Інакше як «торгівлею на крові» це не назвеш. З усього видно, гендлярі торгують, аж гай шумить, карантин їм ніяк не заважає.

— У РЕЗУЛЬТАТІ багатоходової операції оперативники спецслужби встановили, що до оборудки причетні понад 20 учасників, — розповідає представник УСБУ в Харківській області Владислав Абдула. — Організатори афери задіяли комерційні структури, зокрема фіктивні, в Україні, державах ЄС та в РФ. Серед учасників угруповання були в тому числі й представники кримінальних кіл, які займаються контрабандою.

Махінацію організували, застосувавши хитромудру схему: за реквізитами фіктивних українських та російських комерційних фірм ділки закуповували на підприємствах Укроборонпрому продукцію військового призначення. Залучали до цього посадовців МОУ. Потім незаконно придбаний товар контрабандою переправлявся до РФ поза пунктами митного контролю. І не тільки туди, а й у країни Євросоюзу, звідки за підробленими документами реекспортувався до РФ.

Зловмисники були затримані на гарячому на території Дворічанського району Харківської області під час спроби незаконного переміщення товарів військового призначення. У позашляховику знайдено 11 електромагнітних пристроїв, що використовуються у комплектації російської авіаційної техніки, а також 64 інфрачервоних патрони, призначених для захисту літаків ПС РФ від керованих ракет. Водночас проведено понад 30 обшуків за місцями роботи і проживання фігурантів справи, місцями зберігання товарів військового призначення на території Харківської і Миколаївської областей, унаслідок чого вилучено продукцію для війська, документи офшорних і фіктивних компаній, банківські платіжні картки, а також великі суми готівки.

Після цієї операції ниточка потяглася далі — було викрито зловмисників, які налагодили постачання недоброякісних авіазапчастин для Укроборонпрому. За версією слідства, двоє харків’ян організували схему скуповування вузлів та агрегатів військових літаків. Уживаним агрегатам лиходії разом зі своїми спільниками робили косметичний ремонт у кустарних умовах для подальшого перепродажу. Уявляєте, на якому брухті могли б літати наші хлопці?

Якщо одні заробляли на запчастинах, то спритниця з Донецької області мала свій навар на тому, що за грошову винагороду пропонувала жителям тимчасово окупованих територій сприяння у виплаті українських пенсій та інших видів державної соціальної допомоги, на які ті не мали законного права. Серед них правоохоронці виявили бойовиків терористичних організацій «Л/ДНР», а також померлих осіб. Під час обшуків за місцями проживання фігурантів справи у містах Слов’янськ та Бахмут співробітники СБУ вилучили документи з доказами протиправної діяльності, а також гроші у сумі понад 2,3 мільйона російських рублів, які, стверджують працівники Служби безпеки, призначалися для фінансування терористичних організацій.

От і виходить, що з напівпорожньої скарбниці ми виплачували пенсії тим, хто вбиває наших хлопців. У той час як українці, що не зрадили своєї держави, існують на межі виживання.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Останнє слово — за судом
Читати
Безхліб'я уникнемо. Нам обіцяють...
Читати
У торгівлі спад
Читати
Злочинці теж сидять удома
Читати
Перемогла хворобу
Читати
Є, але не для всіх
Читати
Знай наших
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове