Архів
Вівторок,
14 квітня 2020 року

№ 28 (19776)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну
  • Кримінал

Чи буде покараний «троєщинський різник»?

Олег ГРИГОРЕНКО.

Столичні правоохоронці завершили розслідування справи «троєщинського різника». Проте, ймовірно, йому вдасться уникнути покарання за покалічених людей і загублені життя.

…ТОРІК у вересні пізно ввечері у безлюдних провулках на столичних житлових масивах Воскресенка і Троєщина хтось почав чатувати на чоловіків: ззаду зненацька нападав на них із ножем і щосили завдавав ударів. Упродовж двох тижнів від отриманих тілесних травм загинув 69-річний киянин, а ще четверо віком від 22 до 56 років були госпіталізовані із тяжкими ножовими пораненнями внутрішніх органів. Вичекавши тиждень, невпійманий зловмисник, який у соціальних мережах дістав прізвисько «троєщинський різник», відновив нічні полювання.

Щоби викрити його, правоохоронці провели масштабну і дуже кропітку роботу. Опитували мешканців прилеглих до місць злочину будинків, імовірних свідків, вилучали і переглядали сотні годин записів камер відеоспостереження. Зрештою вдалися до масштабної операції: у названих районах виставили оперативні пости-засідки. І це дало результат. У жовтні нападника спіймали «на живця» — працівника правоохоронних органів. «Троєщинським різником» виявився раніше судимий за два вбивства 44-літній місцевий мешканець Дмитро Кулешов, колишній хореограф і фотограф, котрого у липні якраз виписали з психоневрологічного диспансеру після курсу лікування. На очній ставці його одазу ж упізнали потерпілі. Також у розпорядженні слідства були окуляри і кепка із відбитками пальців і ДНК злочинця, загублені ним на місці злочину…

«Зараз досудове розслідування завершене. Правоохоронці зібрали достатньо доказів і повідомили чоловіку про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: вбивство і посягання на вбивство», — йдеться у повідомленні пресслужби головного управління Національної поліції Києва.

Поки що суд вибрав підозрюваному, який тримав у страху жителів столиці, міру запобігання у вигляді поміщення на два місяці у психіатричний медичний заклад закритого режиму. Справа в тому, що останнє слово у цій справі має сказати ще одна призначена психіатрична експертиза. Лише у разі визнання чоловіка осудним йому загрожує пожиттєве ув’язнення без права на звільнення…

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Останнє слово — за судом
Читати
Безхліб'я уникнемо. Нам обіцяють...
Читати
У торгівлі спад
Читати
Злочинці теж сидять удома
Читати
Перемогла хворобу
Читати
Є, але не для всіх
Читати
Знай наших
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове