Архів
Вівторок,
14 квітня 2020 року

№ 28 (19776)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну
  • Ініціатива

Ноу-хау машинобудівників

Віктор ЗЕЛЕНЮК.

Вінницька область.

СВІЙ оригінальний інтелектуальний внесок у боротьбу з пандемією коронавірусу зробили працівники ПрАТ «Барський машзавод» на Вінниччині. Вони сконструювали і виготовили пристрій для автоматичної санітарної обробки одягу людей. Його встановили на вході до прийомного покою місцевої районної лікарні.

Ідея винаходу належить голові правління підприємства Іллі Луку, а втіленням задуму в реальність займалися конструктори і спеціалісти практично всіх виробничих підрозділів заводу під керівництвом головного інженера Олександра Лотоцького. Він розповідає:

— Ми вкотре підтвердили, що творча винахідницька думка займає на підприємстві домінуючу позицію. За три робочі дні нам вдалося заявити про новий винахід. Принцип його дії такий. Коли людина наближається до вхідних дверей, де закріплена спеціальна рамка, спрацьовує детектор руху і одночасно відкривається клапан подачі рідини, яка під тиском три-чотири атмосфери протягом кількох секунд розприскується через п’ять форсунок, розташованих на рамці. Тиск у системі створює компресор, що подає повітря у резервуар із знезаражувальною речовиною. Ця ємність виготовлена з нержавіючої сталі і розрахована на дев’ять літрів. За потреби її можна збільшити до необхідних розмірів.

На мою думку, такі дезінфекційні пристрої необхідно встановлювати на входах в аптеки, банки, магазини, заправки, адмінприміщення різних установ, де запрограмоване скупчення людей. А насамперед вони мусять захищати медиків у лікувальних закладах інтенсивної допомоги. З метою знезараження спецодягу автоматична санобробка має відбуватися на вхід і на вихід у реанімаційних відділеннях.

Цю установку машинобудівники виготовили і встановили за власний рахунок. Вони мають намір продовжити працювати в цьому напрямі, бо маркетингова служба підприємства вже отримала перший пакет замовлень із районів області.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Останнє слово — за судом
Читати
Безхліб'я уникнемо. Нам обіцяють...
Читати
У торгівлі спад
Читати
Злочинці теж сидять удома
Читати
Перемогла хворобу
Читати
Є, але не для всіх
Читати
Знай наших
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове