Архів
Вівторок,
14 квітня 2020 року

№ 28 (19776)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну

Місто в блокаді

Микола ЯСЕНЬ.

Дніпропетровська область.

У ПЕРШОТРАВЕНСЬКУ на Дніпропетровщині минулого вівторка виявили відразу шість випадків захворювання на коронавірус. А на сьогодні тут уже лабораторно підтверджених хворих на COVID-19 — 31. І це ще не все. Двох заражених зафіксували у сусідніх Новомосковську та Синельниковому. Обоє напередодні відвідували Першотравенськ.

Сьогодні цей населений пункт закритий на в’їзд та виїзд і для його жителів, і для гостей.

Ураження коронавірусом, за даними обласної адміністрації і обласної ради, сталося через те, що у місто напередодні з’їхалися на свої традиційні збори кількасот прихильників Християнської церкви «Нове покоління». Ця релігійна конфесія виникла у 90-ті роки минулого століття на основі різних протестантських церков у колишніх радянських республіках, а також у США і деяких країнах Європи. І шахтарське місто Західного Донбасу Першотравенськ із різних причин, про які ми тут не будемо розповідати, стало одним із її духовних центрів. У 1995 році в ньому був заснований «Міжнародний біблійний коледж», до якого регулярно прибувають на навчання з майже двадцяти країн люди, котрі обирають віру «Нового покоління». Курси функціонують кілька разів на рік зазвичай протягом місяця, а весняні завершуються щоразу ще й зборами членів цього релігійного руху. Вони відбуваються у місцевому Палаці культури, а учасники цього зібрання для тимчасового проживання винаймають квартири у містян.

Місцевий старший єпископ церкви «Нове покоління» Андрій Тищенко запевняє, що цього року збори було офіційно скасовано, і їхати вірянам у Першотравенськ не рекомендували. Проте чимало гостей із різних куточків світу, ще до офіційного закриття кордонів, проігнорували це попередження. За традицією вони тісно спілкувалися з тутешнім людом.

Минув час, і стало очевидно, до чого призвело нехтування елементарними правилами карантину. Це подіяло на містян краще, ніж будь-які офіційні нагадування про запобіжні заходи, що постійно транслюються по телебаченню чи друкуються у ЗМІ! Дай, Боже, щоб усі, хто захворів, перебороли недугу.

Однак проблема ще ось у чому. Дві особи, в яких підтвердили захворювання на COVID-19, хоча воно ще не проявилося першими симптомами, здійснили спробу втечі з-під «варти»! Винайняли автотранспорт, щоб виїхати у Дніпро. Добре, що їх вчасно зупинили і завернули назад, на ізоляцію і лікування. Але ж до всіх наглядачів не приставиш…

У місто одразу прибув десант спеціалістів, відбулося засідання міського штабу із запобігання поширенню тут COVID-19. За словами голови обласної ради Святослава Олійника, «місцева лікарня і її медпрацівники всім необхідним забезпечені, працюють три мобільні бригади, які повинні протестувати якомога більше контактних осіб». Минулої п’ятниці надзвичайна позачергова сесія міської ради внесла зміни до свого бюджету: до раніше передбачених мільйона гривень на боротьбу з епідемією додали ще півтора мільйона. Це не враховуючи мільйона, взятого з резервного фонду на придбання респіраторів і захисних костюмів для населення та на матеріальну підтримку найбільш незахищених містян в умовах карантину.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Останнє слово — за судом
Читати
Безхліб'я уникнемо. Нам обіцяють...
Читати
У торгівлі спад
Читати
Злочинці теж сидять удома
Читати
Перемогла хворобу
Читати
Є, але не для всіх
Читати
Знай наших
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове