Архів
Вівторок,
14 квітня 2020 року

№ 28 (19776)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну

Дослівно

Дмитро Снєгірьов, юрист, громадський активіст.

Закриття у зв’язку з карантином ринків і невеликих магазинів, які торгують продуктами і товарами першої необхідності, сильно вдарило по малому та середньому бізнесу. Натомість підвищення цін на товари мережами супер- та гіпермаркетів є спекуляціями через втрату конкурентів. Це економічне мародерство в умовах надзвичайної ситуації. Фактично йдеться про монополізацію бізнесу, тобто витіснення певного прошарку підприємців і зосередження всіх фінансових потоків в одних контрольованих руках.

Кабінет Міністрів доручив Міністерству розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства вжити заходів для недопущення цінових спекуляцій у період карантину. Це рішення абсолютно не виконується!

Крім того, варто звернути увагу на ще один факт, що дозволяє говорити про корупційну складову в умовах жорсткого карантину. Після рішення Кабміну про закриття всіх торговельно-розважальних центрів продовжує працювати мережа гіпермаркетів «Епіцентр», власник якої заявив про те, що готовий надавати 1% прибутку на боротьбу з коронавірусом. Це практично елемент політичної і фінансової корупції. Закон має бути один для всіх, без винятку, — як для власників малого та середнього бізнесу у вигляді яток і невеличких магазинів, так і для власників великих мереж. Наразі ж ситуація з роботою мережі гіпермаркетів «Епіцентр» узагалі ставить під сумнів легітимність рішень нашого уряду.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Останнє слово — за судом
Читати
Безхліб'я уникнемо. Нам обіцяють...
Читати
У торгівлі спад
Читати
Злочинці теж сидять удома
Читати
Перемогла хворобу
Читати
Є, але не для всіх
Читати
Знай наших
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове