Архів
П’ятниця,
10 квітня 2020 року

№ 27 (19775)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Запитання — відповідь

Допомога при народженні дитини

Ліна ПАСЬКО.

«Який розмір допомоги при народженні виплачується на другу дитину?» — запитує Людмила Б. із м. Коростишева Житомирської області.

ДОПОМОГА при народженні дитини і з догляду до досягнення нею трирічного віку — вид державної допомоги. Згідно зі ст. 10-ю Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» від 21 листопада 1992 року, при народженні дитини допомога надається одному з батьків дитини (опікуну), який постійно проживає разом із дитиною. Вона призначається батькам при народженні дитини на підставі свідоцтва про народження дитини, а опікунам — на підставі рішення про встановлення опіки.

Відповідно до ст. 11-ї Закону, для призначення допомоги при народженні дитини до органу праці та соціального захисту населення одним із батьків (опікуном), з яким постійно проживає дитина, подається заява за встановленою формою. При цьому необхідно пред’явити паспорт або інший документ, який посвідчує особу, свідоцтво про народження дитини, а також надати реквізити банківського рахунка (картки), на який ви плануєте отримувати допомогу.

Така допомога призначається за умови, якщо звернення за її призначенням надійшло не пізніше 12 місяців із дня народження дитини.

Стосовно самої суми, то її розмір становить 41 280 гривень незалежно від того, яка дитина за черговістю (перша, друга, третя чи кожна наступна). Але одразу всю суму батьки не отримають. Оскільки виплата допомоги здійснюється одноразово у сумі 10 320 гривень, решта суми виплачується протягом наступних 36 місяців рівними частинами — 860 гривень щомісяця.

Якщо ж сталося так, що особа, якій призначено допомогу при народженні дитини, хоче вийти на роботу, це не вплине на виплати — допомога зберігається і надаватиметься до досягнення дитиною трирічного віку.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
«Вовина півтисяча»: вже платять
Читати
Як святкуватимемо Великдень
Читати
Життя триває
Читати
Допомагають одужати
Читати
Газу вдосталь
Читати
Рекорд так рекорд...
Читати
Переляк минає
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове