Архів
П’ятниця,
10 квітня 2020 року

№ 27 (19775)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • На зв’язку — Херсонщина

Проти лиха — усім миром

Василь ПІДДУБНЯК.

В ОБЛАСТІ діє «гаряча лінія» Єдиного антикризового штабу, який забезпечує населення груп ризику гуманітарною допомогою в умовах карантину. Про це повідомляється на сайті Херсонської ОДА.

Мешканці краю звертаються на «гарячу лінію» по консультацію і гуманітарну допомогу. Представники громадських організацій і асоціацій за власні кошти здійснюють адресне постачання харчових продуктів, масок, антисептиків. Майже сотня волонтерів допомагають фасувати і розвозити продовольчі пакети найнезахищенішим верствам населення.

По науку в... інкубатор

ХЕРСОНЩИНА стане першою областю в Україні, де реалізовуватимуть проєкт «Бізнес-інкубатор у сільській місцевості». Його мета — навчити людей, які цікавляться фермерською справою, особливостям і тонкощам ведення аграрного бізнесу.

У рамках проєкту, який фінансуватиме Євросоюз, будуть створені навчальні центри для всіх, хто цікавиться фермерською справою. Орієнтовно навчання вестимуться за півсотнею напрямів.

Заробітки — за кордоном, податки — вдома

ЗА інформацією спеціалістів управління податків і зборів із фізичних осіб Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та Севастополі, станом на 31 березня на Херсонщині 20 громадян подали декларації про отримані торік доходи за кордоном.

Наші земляки задекларували 2,6 млн грн торішніх іноземних доходів. Платники самостійно визначили податкові зобов’язання для сплати податку на доходи фізичних осіб у сумі 0,5 млн грн і 38,5 тис. грн військового збору. Переважно іноземні доходи платники отримали в Польщі, США, Великобританії, Канаді, Естонії, Кіпрі та Німеччині.

Університет потоне в квітах

НЕЗВАЖАЮЧИ на складні умови і карантин, співробітники кафедри лісового та садово-паркового господарства Дендропарк Херсонського державного аграрно-економічного університету готуються до літнього сезону.

Майбутні озеленювачі довкілля вирощують розсаду квітів, зокрема декоративної капусти, колеусу, гацанії, катарантусів та інших, які із настанням сприятливої погоди будуть висаджені на клумбах і рабатках дендропарку вишу.

Лісосмуги візьмуть на олівець

ПЛАНИ інвентаризації захисних лісових насаджень лінійного типу (полезахисних лісових смуг) обговорені на нараді в облдержадміністрації. Важлива справа розпочнеться найближчим часом.

В обговоренні взяли, зокрема, участь представники департаментів розвитку сільського господарства і зрошення, енергетики та екології, головного управління Держгеокадастру, державної екологічної інспекції у Херсонській області, а також голів Музиківської і Виноградівської ОТГ, на території яких планується першочергове відновлення лісосмуг.

Серйозний конкурент для Криму

НА ЗАМОВЛЕННЯ управління туризму і курортів облдержадміністрації Український науково-дослідний інститут медичної реабілітації та курортології вивчив лікувально-оздоровчий і курортний потенціал природних лікувальних ресурсів регіону.

У перспективі результати проведених досліджень сприятимуть створенню курортів місцевого значення, залученню місцевих та закордонних інвестицій для будівництва бальнеологічних центрів, формуванню сучасної, конкурентоспроможної санаторно-курортної і туристично-рекреаційної сфери краю. Нині в області є понад 150 родовищ бальнеологічних ресурсів — мінеральних і термальних вод, лікувальних грязей, ропи соляних озер.

Аферисти «кидають» довірливих

ЗАКРИТТЯ на карантин промтоварних магазинів і оптових баз призвело до помітного пожвавлення торгівлі через Інтернет, чим користуються аферисти, повідомляє сайт Agronews.

На гачок таких шахраїв попався і фермер із села Пам’ятне Голопристанського району, клюнувши на пропозицію купити у мережі партію добрив для весняних польових робіт. Чоловік не задумуючись переказав на рахунок продавця 191 тис. гривень. Минуло більше тижня, а добрива так і не надійшли. Відключився і телефон «торговця». Від аферистів також постраждав фермер, який хотів придбати через Інтернет автозапчастини. Його ошукали на 40 тис. гривень.

Скрізь би так

ОПЕРАТИВНА реакція і професійні дії працівників пожежної станції держпідприємства «Олешківське ЛМГ» дали змогу запобігти виникненню лісової пожежі, повідомляє сайт обласного управління лісового і мисливського господарства.

Цього разу трава загорілася вдень на території Підстепненської сільської ради. Розповсюдженню нищівного вогню завадили завчасно зроблена мінералізована смуга, а також система відеоспостереження пожежної станції Олешківського лісництва. Скрізь би так!

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
«Вовина півтисяча»: вже платять
Читати
Як святкуватимемо Великдень
Читати
Життя триває
Читати
Допомагають одужати
Читати
Газу вдосталь
Читати
Рекорд так рекорд...
Читати
Переляк минає
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове