Архів
П’ятниця,
10 квітня 2020 року

№ 27 (19775)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну

Дослівно

Олексій Панич, філософ.

Не знаю, як в інших країнах, але в нас коронавірусна ситуація ускладнена ще й величезним правовим конфузом, руйнівні наслідки якого, гадаю, стануть зрозумілими лише згодом.

По-перше, тлумачення «громадські місця», яким скористався Кабмін, не базується на законодавстві й не випливає з його норм. Таким чином, можна сперечатися, наскільки ті чи інші обмеження щодо пересування громадян населеними пунктами доцільні по суті, але спосіб їх упровадження та обґрунтування дуже скидається на правове свавілля.

По-друге, Кабмін, встановлюючи правила карантину, перевищив свої повноваження і обмежив низку конституційних прав громадян у спосіб, не передбачений Конституцією… Суть у тому, що частину обмежень в наявному правовому полі можна було запроваджувати лише через режим воєнного чи надзвичайного стану (ст. 64-та Конституції), чого владою зроблено не було.

Може статися, що надолужити економічні втрати після закінчення епідемії та карантину буде набагато легше, ніж розв’язати цей клубок правових проблем, у який уже потрапило все наше суспільство на чолі з владою.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
«Вовина півтисяча»: вже платять
Читати
Як святкуватимемо Великдень
Читати
Життя триває
Читати
Допомагають одужати
Читати
Газу вдосталь
Читати
Рекорд так рекорд...
Читати
Переляк минає
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове