Архів
П’ятниця,
10 квітня 2020 року

№ 27 (19775)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Рядки з листів

Земля — це Божий дар

УКРАЙ потрібна реформа, спрямована на відродження села. Натомість у програмі нової влади бачимо: закриття шкіл, дитячих садків, відділень зв’язку, медпунктів і соціальних закладів. Тобто робиться все для того, щоб якнайшвидше винищити український народ.

Слухала по телевізору політика, який розказував про накопичувальну пенсійну реформу. Мовляв, накопичуйте, люди, гроші на старість, щоб мати змогу подорожувати, відпочивати. Що я скажу у відповідь? Шановний, це хороша реформа, тільки не з таким керівництвом, як у нас. Ми вже, як пам’ятаєте, відкладали на ощадкнижки гроші. І де вони тепер? Їх у нас вкрали! Крім того, багато батьків страхували своїх дітей до повноліття на тисячу-дві, які теж пропали безслідно. Хтось відповів за це? Ні. І знову нас затягують в аферу. А де гарантія, що через 20-30 років ці накопичення не розтануть, як сніг на сонці? Ніхто такої гарантії не дасть. То чому наші діти, онуки мають віддавати по 500 грн щомісяця зі своїх і так невисоких зарплат? Краще хай вони тепер щось за них куплять, але не подарують потім комусь, як це зробили свого часу ми, їхні батьки, діди.

Любов КОРЕЦЬКА.

с. Манжелія

Глобинського району

Полтавської області.

 

Коли нарешті буде лад в країні? Де та рука, щоб його навела? Народ у нас трудолюбивий, землі родючі, тільки б жити і радіти, а нас гноблять кумівством. А ті проворні ділки щойно відчують запах смаленого — чкурнуть за кордон, а як побачать, що віжки попустили — повертаються назад і гайда за старе. Їх би на нари за розкрадання держмайна, а вони знову в депутатах?! Коли ми вже всі порозумнішаємо? Чому не ми, а нами керують?

Продали в Україні все, що можна було. І останній скарб забрали — землю. Через CОVID-19 тисячі заробітчан нині повернулися додому. Де ж тим людям працювати? За всі ці роки, доки вони піднімали економіку інших держав, своя рідна так і не спромоглася відкрити для них робочі місця.

Анастасія ЧЕРНУШЕНКО.

с. Велика Шапківка

Куп’янського району

Харківської області.

 

Земля — це Божий дар і на ній треба вміло хазяйнувати, як це робили в колгоспах і радгоспах. Високі врожаї, десятками тисяч рахувалось поголів’я ВРХ. Упродовж року була всім робота. Господарство — мільйонер. Тепер це все залишилось тільки в нашій пам’яті. Хочу сказати Президентові: не робіть з України «95-й квартал», це зовсім не смішно. Спробували... Бачите, що не виходить — уступіть тим, хто зможе. Це буде порядно. Хоча про яку порядність можна говорити, коли радять старій жінці продати собаку, щоб сплатити за газ. Пожили б вони на 2000 у місяць, то, можливо, й подумали б про людей. А то кричать, що за 50 тисяч не працюватимуть. Ганьба!

Ніна ФІНОГЕНОВА.

с. Первомаївка

Верхньорогачицького району

Херсонської області.

 

Виганяти з посад досвідчених фахівців — це все одно, що обезголовлювати суспільство. Треба по-справжньому налагодити комунікацію влади з фахівцями кожної галузі. Вчасно обговорювати злободенні питання, радитися, використовувати спеціалістів, щоб ми йшли правильною дорогою, а не петляли, як ті зайці. Варто створити комітет авторитетних людей, досвідчених, перевірених у роботі. А то від щомісячного переформатування кадрів жодних позитивних змін для країни, народу, та й зрештою владного середовища немає.

Микола ДЕМ’ЯНЕНКО.

м. Бердянськ

Запорізької області.

 

Версія для друку          До списку статтей
  • З роси й води!

Вік мудрості

Дочка Катерина й онучка Марина.

10 КВІТНЯ виповнюється 90 років Олександрові Ізотовичу Бойку з міста Здолбунів Рівненської області. Дорогий наш татусю і дідусю, щиро вітаємо тебе з цією поважною датою, з віком мудрості й гордості. Бажаємо, щоб у твої 90 були міцне здоров’я, добре серце, щаслива душа, бадьорий настрій, дружна сім’я, щира радість, любов дорогих і близьких людей.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове