Архів
Вівторок,
7 квітня 2020 року

№ 26 (19774)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар
  Версія для друку          На головну
  • Ну і ну!

Хто на що мастак

Микола ЯСЕНЬ.

Дніпропетровська область.

Ніхто й подумати не міг, що коронавірусна епідемія геть посварить між собою міську раду Дніпра й обласну державну адміністрацію.

ВСЕ почалося з того, що понад двадцять чоловік, які повернулися до обласного центру з охоплених небезпечною епідемією країн Європи, просто з Київського вокзалу розпустили по домівках в міста й села Дніпропетровщини. Хоча була попередня домовленість, що всіх їх помістять на двотижневу обсервацію в міську інфекційну лікарню №21. Але в останній момент плани, начебто по команді обласної держадміністрації, змінилися. Це дуже обурило Дніпровську міську раду, яка влаштувала справжню гонитву слідом за земляками-«іноземцями», перехопила-переловила їх усіх і завернула назад на карантин-обстеження. І, звичайно, через інформпростір сказала все, що вона думає про обласну владу.

Остання ж дуже швидко дістала нагоду «відігратись». А надав їй таку можливість міський голова Дніпра Борис Філатов, який повідомив, що «місто готується до найгіршого, тому на територіях міських кладовищ загалом викопано уже понад шість сотень могил під можливі поховання померлих від коронавірусу». От ОДА відразу і відгукнулась, що це вже занадто, мовляв, перестарався-переборщив міський голова Дніпра. Загодя рити сотні могил і повідомляти про це — чи виправдано це з точки зору не лише сіяння паніки, а й моралі?

Проте не минуло й кількох днів, як обласна адміністрація знову дала привід міськраді «повтішатися», похвалившись, що облаштувала поблизу села Могилів Царичанського району наметове містечко — 65 наметів на 130 осіб з господарською та медико-санітарною частинами — для людей, які повертатимуться в область і можуть бути заражені COVID-19. Міськрада одразу відгукнулася: не варто було «такий город городити, та ще й поблизу великого села з назвою Могилів». Бо у лісових масивах Царичанського району вистачає баз відпочинку, які подалі від людей і могли б прекрасно прислужитися благородній меті…

Жителі регіону, втомлені від карантину та надмірних інформаційних потоків, не надто перей­маються сутичками між владою області і владою Дніпра. Хоча деякі дії можновладців просто не можуть не дратувати і не дивувати. Наприклад, є у Дніпровській міській раді такий собі депутат Геннадій Глядчишин. Днями його виборці на своїх будинках побачили оголошення-запрошення: «Шановні жителі нашого мікрорайону! У зв’язку із закінченням ремонтів внутріквартальних доріг та приведення у порядок прибудинкових територій у дворі будинку №61 відбудеться зустріч з депутатом Г. В. Глядчишиним. Прохання до всіх дружно вийти до Геннадія Вікторовича і подякувати йому за надану допомогу». І це в той час, коли містян постійно закликають не висовувати носа з дому, а якщо вже й доведеться це зробити, то тільки у масках і не більше, ніж по двоє!

Як прокоментував це оголошення один місцевий «аналітик» і «експерт» від народу — хоч стій хоч падай. І від усього вищесказаного, може, й було б смішно, якби не було сумно.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Найшла коса на камінь
Читати
Здоров’я — найвища цінність
Читати
Не всі зможуть відновитися
Читати
Горить «зона»
Читати
Загрожує комунальна криза
Читати
«Припинити стріляти» не виходить
Читати
Реформатор відійшов у вічність
Читати
Iдуть на рекорд
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове