Архів
Вівторок,
7 квітня 2020 року

№ 26 (19774)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар
  Версія для друку          На головну
  • Допекло!

Почуйте думку людей

Віктор ЗЕЛЕНЮК.

Вінницька область.

ОСТАННІМ часом у селищі Копайгород Барського району тільки й розмов про можливе закриття тут філії Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк». Офіційного повідомлення про наміри ще немає, але місцева громада сприйняла цю інформацію як заклик до дій на випередження, щоб потім «не було пізно».

Навчені гірким досвідом негативних соціально-економічних змін у попередні роки, що призвели до занепаду селища, обурені люди звернулися до голів сільських рад з довколишніх сіл Каришків, Лісове, Володіївці і Попівці з вимогою діяти.

— Боляче і страшно дивитись, як пропадає на очах наш Копайгород, — кажуть жителі міста. — У п’ятдесятих роках тут був районний центр з відповідними структурними організаціями, працювали промислові підприємства, розвивалася торгівля, і від того всього не залишилося практично нічого: ліквідували і знищили ПМК, автоколону, молоко- і хлібозавод, міжколгоспшляхбуд, відділення автодору, пожежну частину, музичну школу. На пташиних правах ще працює у селищі колектив терапевтичного відділення колишньої дільничної лікарні, яке влада давно хоче оптимізувати, а філію «Ощадбанку» ми мусимо відстояти за будь-яких умов і всіма силами — аж до акцій протесту і перекриття «сталінської» автотраси… Кого цікавить у Вінниці та Києві, що найближча фінансова установа знаходиться за тридцять кілометрів од Копайгорода? Це ж які незручності для людей! Поїдь у Бар, вистій у черзі й устигни без обіду повернутися додому… Ми надзвичайно задоволені роботою контролера-касира Лідії Анатоліївни Хіміч, яка дуже чемно і сумлінно обслуговує клієнтів. Послугами філії «Ощадбанку» користується населення п’ятнадцяти сіл, тут отримують зарплати і пенсії, здійснюють оплату комунальних платежів, а місцеві підприємці здають виручку…

До того ж восени передбачається створення Копайгородської ОТГ з восьмитисячним населенням, то хіба філія «Ощадбанку» буде зайвою у селищі?

Від імені громади було підготовлено звернення до голови правління АТ «Ощадбанк» Андрія Пишного і начальника філії — Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк» Юрія Бокового з проханням піти назустріч людям і не закривати філію банку в Копайгороді, «позаяк вона вкрай необхідна для наших людей». Цього листа підписали керівники громад Катерина Костюк, Олексій Гончар, Павло Вітик, Надія Демова та Ігор Андрухов.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Найшла коса на камінь
Читати
Здоров’я — найвища цінність
Читати
Не всі зможуть відновитися
Читати
Горить «зона»
Читати
Загрожує комунальна криза
Читати
«Припинити стріляти» не виходить
Читати
Реформатор відійшов у вічність
Читати
Iдуть на рекорд
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове