Архів
Вівторок,
7 квітня 2020 року

№ 26 (19774)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар
  Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Відсіч агресору

Михайло ВЕДМІДЬ.

ТРАДИЦІЙНО порушуючи свої зобов’язання щодо припинення вогню, бойовики не припиняють обстрілювати позиції українських військ. Унаслідок вогневої активності противника Об’єднані сили зазнають втрат. Інколи дістається й мирним мешканцям прифронтових населених пунктів.

Так, у суботу, 4 квітня, крім позицій ЗСУ, окупанти зі станкових протитанкових гранатометів обстріляли житловий сектор селища Верхньоторецьке. Внаслідок розриву гранати отримала осколкове поранення в ногу місцева мешканка. Постраждалу доправили до міської лікарні м. Торецька, де надали кваліфіковану медичну допомогу.

За даними розвідки, того ж дня наші воїни ліквідували двох російських окупантів, ще одного поранили. Командування Операції об’єднаних сил наголосило, що в разі загрози життю і здоров’ю українських військово-службовців підрозділи ОС завжди дають адекватну відповідь, відкриваючи вогонь по противнику.

У пресцентрі штабу ООС поінформували, що загалом у березні втрати російсько-окупаційних військ становили 51 загиблий, 113 поранених і травмованих. Втрати Об’єднаних сил за цей період — 10 загиблих і 75 поранених.

Зазначається, що військовослужбовці ЗСУ знищили 10 одиниць техніки противника: міномет калібру 120 мм, дві бойові машини піхоти, два МТЛБ, безпілотний літальний апарат і чотири військові автомобілі.

У неділю, 5 квітня, завдяки вмілим діям одного з підрозділів, який тримає оборону на Світлодарському напрямку, був збитий безпілотний літальний апарат «Застава» Bird Eye 400. Такі БПЛА з 2012 року виробляються у Російській Федерації. Вартість одного становить близько двох мільйонів доларів.

У штабі ООС повідомили, що безпілотник передано відповідним фахівцям спеціальних підрозділів для вивчення даних із носіїв інформації, і наголосили: «Цей факт укотре підтверджує безпосередню участь збройних сил Російської Федерації у війні на Сході України».

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Найшла коса на камінь
Читати
Здоров’я — найвища цінність
Читати
Не всі зможуть відновитися
Читати
Горить «зона»
Читати
Загрожує комунальна криза
Читати
«Припинити стріляти» не виходить
Читати
Реформатор відійшов у вічність
Читати
Iдуть на рекорд
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове