Архів
П’ятниця,
3 квітня 2020 року

№ 25 (19773)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Квітень Наша пошта
  Версія для друку          На головну
  • Добре діло

Долучились і аграрії

Олександр
ВИНОГРАДІВСЬКИЙ.

Одеська область.

Тоді як окремі представники бізнесу шукають можливість «наварити на вірусі», в Одесі є й інші підприємці (і таких значно більше), які розуміють свою соціальну відповідальність у цей критичний час. Наприклад, на зібрані ними кошти закуплено і доправлено до міської клінічної інфекційної лікарні гостро дефіцитне обладнання.

ДІЇ волонтерів узгоджені з Одеською обласною організацією Товариства Червоного Хреста України і спрямовані на запити лікарів. Лікарня отримала кріоциліндр (газифікатор) скрапленого кисню, 40 панелей розподілу і 40 штекерів для підключення дихальної апаратури. Це обладнання дасть змогу під’єднати до кисню одночасно 40 апаратів штучної вентиляції легенів, забезпечуючи їх централізоване підключення, що істотно спрощує обслуговування. Крім того, у цій лікарні створюються додаткові реанімаційні місця з урахуванням закупівлі дихальної апаратури за кошти міського бюджету.

Нині дуже гостро стоїть питання забезпечення медичних установ міста і області індивідуальними засобами захисту. Якщо в Одесі є понад 300 тисяч пар медичних рукавичок, близько 2000 захисних комбінезонів і костюмів, 15700 респіраторів і 38 тисяч медичних масок, то у районах краю ситуація значно скромніша.

Аграрії сільських районів збирають кошти до місцевих стабілізаційних фондів. На них закуповується найнеобхідніше обладнання для периферійних лікарень.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Свіжі міністри
Читати
Більшість українців ще працює
Читати
Комуналка: вічні борги
Читати
«Вовину тисячу» обіцяють незабаром
Читати
Готові сидіти вдома
Читати
Виїхали назавжди
Читати
Торгівля жвава
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове