Архів
П’ятниця,
3 квітня 2020 року

№ 25 (19773)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Квітень Наша пошта
  Версія для друку          На головну
  • Втрата

Загинув Федір Шпиг

Сільськовістяни.

31 БЕРЕЗНЯ в автомобільній катастрофі загинув президент Асоціації аматорського футболу України Федір Іванович Шпиг. У січні цього року йому виповнилося 64 роки.

Не стало батька вітчизняного дитячого футболу «Шкіряний м’яч». Осиротіли юні футболісти, тренери, увесь дитячо-аматорський футбол Української держави. Відійшла ціла епоха відродження і збереження масового спорту, зокрема, футболу незалежної України.

Його ім’я стало відомим уже в перші роки незалежності Української держави — після створення ним разом з однодумцями потужного вітчизняного банку «Аваль». Завдяки своєму неординарному організаторському таланту Федір Іванович високо тримав планку не тільки у фінансовій і господарській діяльності, а й чимало робив для соціальної сфери, духовного і культурного збагачення молодого покоління, підтримки спортивних талантів…

Особливе місце в житті Федора Івановича посідав дитячий футбол. На жаль, можновладцям завжди було не до дитячого спорту. А от він розумів, що інвестиції в юне покоління — це інвестиції в майбутнє держави. Очоливши Асоціацію аматорського футболу України, одразу визначився з пріоритетами: відродження всеукраїнських аматорських змагань (чемпіонат і Кубок України) та «Шкіряного м’яча». І вже за кілька років цей Всеукраїнський дитячий футбольний турнір став надійним підґрунтям і помічником для виховання вітчизняних футбольних талантів і додав роботи селекціонерам провідних українських клубів.

На картині в робочому кабінеті Федора Шпига зображена звичайна сільська дерев’яна церква. У цьому Божому храмі — церкві Успіння Пресвятої Богородиці у селі Кобижча Бобровицького району, що на Чернігівщині, хрестили й малого Федю. Він пишався своєю Кобижчою. Допомагав не тільки відродженням церкви чи новим стадіоном, а й майже кожному односельцю. Він безмежно любив своє село, земляків-односельців.

Шпиг був фаховий і людяний в усьому. Патріот, бізнесмен, меценат. Давній друг «Сільських вістей». Великої гідності Людина!

Щирі співчуття рідним і близьким, усій футбольній спільноті України.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Свіжі міністри
Читати
Більшість українців ще працює
Читати
Комуналка: вічні борги
Читати
«Вовину тисячу» обіцяють незабаром
Читати
Готові сидіти вдома
Читати
Виїхали назавжди
Читати
Торгівля жвава
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове