Архів
П’ятниця,
3 квітня 2020 року

№ 25 (19773)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Квітень Наша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала

Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Відгук

Національний лікнеп

З повагою
Михайло ЛИСИЦЯ.

м. Чернігів.

ДУЖЕ радий появі в газеті рубрики «Національний лікнеп професора Масляка». Мене особисто непокоїть питання про ліквідацію владою графи «національність» в усіх документах громадян України. Особливо тяжко згадувати, як це робилось у свідоцтві про народження: в три етапи молодих батьків і їхню дитину позбавляли національності, ставивши у відповідній графі прочерк. І це по всій Україні. А народ мовчав і мовчить.

Як географ географа (я закінчив географічний факультет Сімферопольського державного університету в 1983-му), ось про що хочу запитати Петра Олексійовича. Стосується це офіційної назви нашої країни. В Конституції України записано, що Україна є республікою, тобто офіційна назва нашої держави — Українська Республіка. Але чомусь таке словосполучення у нас під негласною забороною. Що поганого бачать керманичі у слові «Республіка», якому вже багато століть? Звертаю увагу, що абсолютна більшість офіційних назв країн світу складається з двох слів. А тим паче, це стосується країн Європи, в якій ми перебуваємо територіально і куди прагнемо світоглядно і орієнтуючись на рівень життя людей. Хотілось би з цього приводу прочитати думки шановного академіка.

Версія для друку          До списку статтей
  • З роси й води!

Вітання для батька

З повагою донька Людмила, онук Олександр, правнук Ілля.

ВІД щирого серця вітаємо нашого дорогого й любимого батька, дідуся й прадідуся Олександра Семеновича Хаїнського з 90-річчям. Родом ювіляр із села Тютюнники Чуднівського району Житомирської області, а нині живе з нами в Києві. Тато — багаторічний передплатник і шанувальник «Сільських вістей». Тож тепер читаємо газету разом.

У день народження хочемо поздоровити батька такими рядками: «Хай поруч з вами ангел ваш летить, убереже він від біди повсюди. Нехай несе він радість кожну мить і благодать Господня завжди поруч буде. Здоров’я вам, наш ріднесенький, миру і спокою».

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове