Архів
П’ятниця,
3 квітня 2020 року

№ 25 (19773)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Квітень Наша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала

Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Людина та її справа

З любов’ю до книги

Віктор МАРУЩЕНКО.

Полтавська область.

Фото автора.

КАТЕРИНА Гречана зізнається, що, відтоді як навчилась читати, кожен її день минає серед книжок — у скарбниці багатства людського духу.

Народилась Катерина в селі Березівка Лубенського району Полтавщини. На той час єдиним закладом, в якому дітлахи могли розважитись, цікаво провести час, була саме сільська бібліотека. Дівчинка відвідувала її чи не щодня. Подорослішавши, зачитувалась творами класиків. А після закінчення школи без роздумів вступила на бібліотечний факультет Гадяцького державного культурно-освітнього училища. Успішно закінчила навчальний заклад і переїхала до Лубен. Влаштувалася на роботу в дитячу бібліотеку, з часом її призначили завідувачкою книгозбірні. Прагнучи ще більше вдосконалитись у вибраній професії, здобула вищу освіту. І ось уже 1992-го Катерина Гречана — завідувачка Лубенської міської бібліотеки імені Володимира Леонтовича.

В цій книгозбірні працює бібліотекарем і нині. Очолює клуб за інтересами «Палітра», до якого щоразу запрошує краєзнавців, журналістів, письменників. Зустрічі проходять невимушено і цікаво. Під час них вивчають історію рідного посульського краю, життя видатних людей Лубенського району, обговорюють актуальні питання сьогодення. Члени клубу збагачуються духовно, тому й раді кожній зустрічі.

— Я дуже люблю свою роботу, адже безмежний світ книги — це джерело мудрості, пізнання самого життя, — стверджує бібліотекарка з 50-річним стажем Катерина Гречана. — Мені завжди приємно спілкуватися з відвідувачами бібліотеки, особливо з молоддю, яка віддає перевагу друкованому виданню в час різноманіття засобів отримання інформації.

За останніх півстоліття світ справді дуже змінився. Завдяки новітнім цифровим технологіям маємо змогу користуватися електронними та аудіокнигами. Проте любов до друкованої книжки у Катерини Дмитрівни незмінна.

Версія для друку          До списку статтей
  • З роси й води!

Вітання для батька

З повагою донька Людмила, онук Олександр, правнук Ілля.

ВІД щирого серця вітаємо нашого дорогого й любимого батька, дідуся й прадідуся Олександра Семеновича Хаїнського з 90-річчям. Родом ювіляр із села Тютюнники Чуднівського району Житомирської області, а нині живе з нами в Києві. Тато — багаторічний передплатник і шанувальник «Сільських вістей». Тож тепер читаємо газету разом.

У день народження хочемо поздоровити батька такими рядками: «Хай поруч з вами ангел ваш летить, убереже він від біди повсюди. Нехай несе він радість кожну мить і благодать Господня завжди поруч буде. Здоров’я вам, наш ріднесенький, миру і спокою».

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове