Архів
Вівторок,
24 березня 2020 року

№ 22 (19770)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар

Добрий господар

Сторінку підготувала
Тетяна РОЗДОБУДЬКО.

Версія для друку          До списку статтей

Часник для... орхідеї

ДЛЯ активного квітування в дикій природі орхідеї всі поживні речовини отримують з дощової води. Але вдома створити такі умови годі. Змусити орхідею цвісти посприяє часник. Від нього ці квіти «божеволіють».

Після застосування такого настою протягом двох тижнів зазвичай з’являються перші стрілочки. Суміш з часнику лікує кореневу систему рослини та знезаражує землю від бактерій, які їй шкодять.

Щоб приготувати розчин, потрібно п’ять зубків часнику, дві склянки води, 0,5 таблетки бурштинової кислоти.

Бурштинову кислоту слід розчинити у гарячій воді. В цей розчин вичавити часник і залишити настоюватися добу.

Налити суміш з часнику в заповнену водою більшу посудину, ніж горщик з орхідеєю. Поставити в неї квітку, вода має покривати горщик по вінця. Налити ще й усередину, щоб увесь субстрат просочився цим розчином. Залишити орхідею на дві години.

Після цього поставити вазон на те ж саме місце, де він стояв. Милуватися цвітом можна буде вже через місяць.

Цим розчином можна поливати й усі інші квіти раз на три місяці.

Версія для друку          До списку статтей

В РЕКОМЕНДАЦІЯХ щодо застосування добрив здебільшого йдеться про їх призначення і, власне, використання. І рідко можна зустріти застереження, які доступно пояснюють негативні наслідки неправильного внесення препарату або добрива. Хіба що про попіл самий лише позитив. Та чи можна його змішувати з мінеральною поживою, а якщо можна — з якою саме, розповімо в одному з матеріалів.

Час готувати картоплю до садіння. Залежно від обраного методу на це знадобиться від трьох до 30 днів. Майте, втім, на увазі, що триденний експрес-метод не вельми надійний, тому варто все-таки пройти повний цикл. Отже, повідаємо, що саме передбачає передпосівна підготовка бульб, а ви, шановні, будете вирішувати, як і що вам під силу зробити.

І — з деяких не дуже оптимістичних міркувань (дай Боже, щоб не знадобилося) подамо таку собі інформацію, яку дику зелень можна споживати в їжу ранньої весни. Насправді та ж лобода чи корінь пирію корисні, смакують у борщах, салатах. Про всяк випадок, як-то кажуть.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове