Архів
Вівторок,
17 березня 2020 року

№ 20 (19768)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну
  • Олімпійська вітальня

Герої спортивного року

Микола МОТОРНИЙ.

УКРАЇНА дізналася імена своїх спортивних героїв, які протягом минулого року перемагали на найпрестижніших змаганнях світу. Вшанували лауреатів на сцені Київського національного академічного театру оперети під час щорічної Всеукраїнської урочистої церемонії «Герої спортивного року».

Церемонію вже давно охрестили «національним спортивним «Оскаром». Цього вечора спортивні доріжки, татамі та килими перетворюються на червоний хідник, а самі атлети змінюють жовто-синю спортивну форму збірної на вишукане яскраве вбрання — чарівні сукні та модні костюми.

— Мені приємно бачити і наших легенд, які прославляли Україну, і зірок, які славлять країну сьогодні та роблять усе для того, щоб на найпрестижніших світових турнірах майорів синьо-жовтий прапор і звучав наш Гімн. Приємно вражений успіхами наших гвардійців спорту в сезоні-2019, — наголосив під час вручення нагород президент НОК України, олімпійський чемпіон, Герой України Сергій Бубка.

Від імені уряду спортивну родину привітав новопризначений очільник Міністерства молоді та спорту, олімпійський чемпіон Вадим Гутцайт.

Жоден лауреат не залишився без подарунків від організаторів і спонсорів заходу. «Герої спортивного року» отримали престижні нагороди — ексклюзивні статуетки і дипломи, а також подарунки.

Переможці Всеукраїнської урочистої церемонії «Герої спортивного року-2019»:

Найкращий спортсмен року: Жан Беленюк — чемпіон світу та Європи, чемпіон ІІ Європейських ігор із греко-римської боротьби. Найкраща спортсменка року: Дар’я Білодід — чемпіонка світу, чемпіонка Європи та ІІ Європейських ігор із дзюдо. «Народний вибір-2019»: Ольга Харлан — чемпіонка світу, чемпіонка Європи з фехтування, володарка Кубка світу (шабля). Найкращий тренер року: тренерський дует Світлана Кузнєцова і Геннадій Білодід — особисті тренери Дар’ї Білодід. Найкраща команда року: чоловіча збірна України з фехтування на шпагах у складі Богдана Нікішина, Анатолія Герея, Ігоря Рейзліна, Романа Свічкаря — срібні призери чемпіонату світу. Найкраща команда з ігрових видів спорту: юнацька збірна України з футболу до 20 років — чемпіони світу з футболу U-20. Сенсація року: Дмитро Підручний— чемпіон світу з біатлону (гонка переслідування). Олімпійська надія України: Ярослава Магучіх — срібна призерка чемпіонату світу серед дорослих з легкої атлетики (стрибки у висоту), володарка світового рекорду серед спортсменів до 20 років, найкраща юна спортсменка Європи. Зірка, що сходить: Олексій Середа (на фото) — чемпіон та срібний призер чемпіонату Європи зі стрибків у воду серед дорослих, наймолодший чемпіон Європи в історії (13 років). Сильні духом (паралімпійські види спорту): Марина Піддубна — дворазова чемпіонка світу, дворазова срібна та бронзова призерка чемпіонату світу з плавання серед спортсменів з порушеннями зору (тотально незряча). Разом з олімпійцями (неолімпійські види спорту): Олексій Бичков — чемпіон і рекордсмен світу з пауерліфтингу. Спортивна слава України: Володимир Іванов (олімпійський чемпіон Ігор ХІХ Олімпіади 1968 року в Мехіко з волейболу) та Наталія Климова (олімпійська чемпіонка Ігор ХХІ Олімпіади 1976 року в Монреалі з баскетболу).

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Запевняють, що готові рятувати
Читати
Кордони закрито
Читати
Привезли додому
Читати
Не втрапте на гачок
Читати
Тест на відповідальність
Читати
Підакцизні товари дорожчають
Читати
Наших професіоналів цінують
Читати
Результати теплої зими
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове