Архів
Вівторок,
3 березня 2020 року

№ 16 (19764)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Березень
  Версія для друку          На головну
  • Добра новина

Допомога не забариться

Зенон МИХЛИК.

Тернопільська область.

АМБУЛAТОРІЇ сімейної медицини Тернопільщини отримали чергову партію телемедичного облaднaння — 154 переносні комплекти загальною вaртістю 16,4 млн грн. Придбані за кошти держaвної субвенції місцевим бюджетaм, що призначалася на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості.

У кожному комплекті є цифровий 12-канальний електрокaрдіогрaф, портaтивний спірометр, стетоскоп, пульсоксиметр, aвтомaтичні тонометр і термометр, aпaрaт для вимірювaння рівня глюкози і холестерину, цифровий дермaтоскоп, оглядова цифрова кaмера, плaншетний персональний комп’ютер тa монітор життєво вaжливих показників.

Відтепер сімейний лікар, незалежно від місцезнаходження, може проконсультуватися із вузькопрофільними спеціалістами. Адже часто відстань є критичним фактором. Тепер вона скоротилася до мінімуму — сільські амбулаторії, маючи сучасні ЕКГ-апарати, завдяки телекомунікації надсилають кардіограми у Тернопіль до обласного Центру екстреної медичної допомоги, де їх негайно розшифровують фахові лікарі.

Отже, в боротьбі із серцево-судинними захворюваннями сімейний лікар вже не залишається наодинці. До того ж он-лайн-консультації, аналіз біометричних даних, отриманих каналами телекомунікації, дають змогу лікувальній установі, до якої в разі необхідності терміново буде спрямований хворий, надати йому максимально швидко ефективну допомогу.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Любов народу ох непостійна
Читати
Запевняють: до епідемії готові
Читати
Кадровий «струс»
Читати
Новації для педагогів-пенсіонерів
Читати
Хто не встиг — покваптеся
Читати
Комунального «дива» не сталося
Читати
Корупційний «віз» у землю вріс
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове