Архів
Вівторок,
3 березня 2020 року

№ 16 (19764)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Березень
  Версія для друку          На головну
  • Ну і ну!

Як «слуга» із народом спілкувався

Микола Нечипоренко.

Дніпропетровська область.

У СЕЛІ Богданівка Павлоградського району сталася подія, новина про яку облетіла всю Україну.

Прибув сюди народний депутат Роман Коптєлов. Ще рік тому він був тут, на Західному Донбасі, у виборчому окрузі №36, нікому не відомий, займався, кажуть, реалізацією дитячих іграшок, а тепер цей обранець від партії «Слуга народу» заходився повчати тамтешній люд, що окремо існуюча Богданівська об’єднана територіальна громада геть нікому не потрібна, зайва. А треба, мовляв, мерщій прислухатися до поради Мінрегіону і приєднуватися до міста Тернівка. Коли ж селяни категорично з ним не погодилися, нардеп дозволив собі висловитись у тому дусі, начебто не розумно це — іти своїм стрибом. Тобто «дискусія» завершилася тим, що Роман Володимирович став у позу великого й мудрого державного діяча і наставляв селян, як їм краще жити. А «невдячний» люд ні щоб подякувати — заходився гуртом скандувати сумновідомий оклик: «Ганьба!»

Коптєлов зреагував «відповідно»: звинуватив голову ОТГ Олексія Грищенка в тому, що він навмисне звіз на зустріч із ним «своїх» людей-крикунів, яких хлібом не годуй, а дай позбиткуватися над нині чинною владою. За версією Романа Володимировича, Грищенко буцімто якісь власні шкурні інтереси протягує, котрі, певен нар­деп, нічого спільного не мають з інтересами місцевого населення. Виявляється, він, як представник «Слуги народу», краще знає потреби селян, ніж чільник ОТГ і вся тутешня сільська інтелігенція разом і вроздріб. Більше того, на прощання Коптєлов пообіцяв неодмінно «розібратися» і з Грищенком, і з «навмисне налаштованим» проти нього активом.

Коротко кажучи, скінчилася ця надміру «тепла» зустріч народного депутата зі своїми виборцями мало не бійкою. І, будемо відверті, люди, котрих обранець і слухати, по суті, не хотів, а чув лише себе, сердешного, дійсно готові були добряче прикластися руками до «дорогого» гостя. Роману Коптєлову з переляку не залишилося нічого іншого, як, поки не пізно, викликати поліцію та під супроводом її наряду тікати з дискусії.

Судячи з усього, поважний гість відбув, так і не зрозумівши, що насправді відбувається у сільській глибинці. Не дано йому цього. Скандал і сварка, на його переконання, виникли тільки тому, що народ тут затурканий і недалекий — далі свого носа, мовляв, не бачить. Тим паче далі свого села. Не те що він — народний депутат, слуга народу, заряджений порадами Мінрегіону! Люди у Богданівці, мовляв, побачили в ньому втілення усіх їхніх нинішніх негараздів та бід, хоча, упевнений нардеп, усе зло йде від сільського голови Олексія Грищенка, який «боїться говорити правду, боїться відповідальності, тому ховається за спинами людей».

У своїй натхненній промові ображений нардеп чомусь ні словом, ні пів словом не обмовився про те, що децентралізація, за законом, має відбуватися згідно з принципом добровільності і верховенства волі народу. А останній, нема ніяких сумнівів, на голову вище будь-якого державного діяча. Особливо сьогодні, коли у верхи не з кращих причин потрапили так звані слуги народу і відразу забули про те, що вони так палко і з гумором обіцяли виборцям.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Любов народу ох непостійна
Читати
Запевняють: до епідемії готові
Читати
Кадровий «струс»
Читати
Новації для педагогів-пенсіонерів
Читати
Хто не встиг — покваптеся
Читати
Комунального «дива» не сталося
Читати
Корупційний «віз» у землю вріс
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове