Архів
П’ятниця,
21 лютого 2020 року

№ 13 (19761)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарНаша пошта
  Версія для друку          На головну
  • Ну і ну!

Підпільний утікач

Микола ЯСЕНЬ.

Дніпропетровська область.

НЕЩОДАВНО у Кривий Ріг із Китаю повернувся актор і художній керівник криворізького балету «Фешан Па» Віктор Мироненко. Зі своїм колективом Віктор перебував у Піднебесній на гастролях. Але у зв’язку зі спалахом епідемії коронавірусу там припинили всі масові заходи. Сторона, яка приймала гастролерів, згорнула виступи гостей з Кривого Рогу, а їм порадила звернутись у посольство своєї країни, щоб вирішити питання із поверненням додому. За словами Мироненка, Посольство України фактично відмовило артистам у будь-якій допомозі.

Розуміння він знайшов зі знайомими іноземцями, а потім із працівниками латвійського посольства. Вдалося вилетіти в Дубай, а вже звідти — в Україну. Перед вильотом пройшов ретельне обстеження китайських спеціалістів. Міряли температуру, змусили мазок здати і зробити аналіз крові. Запевнили, що все гаразд, однак порадили, прибувши додому, ще раз пройти перевірку — і побажали щасливої дороги.

— У Кривому Розі медики ніякого медичного обстеження не знайшли за потрібне проводити, — говорить Віктор Мироненко. — Переконалися, що температури немає, і на цім заспокоїлися.

Чоловік із власної волі влаштував собі карантин: рівно 14 днів перебував вдома, на вулицю практично не виходив, остерігав від себе рідних та знайомих. І лише через два тижні самоізоляції повідав про цю свою, як він нині жартує, пригоду. В обласному Департаменті охорони здоров’я навздогін зізнанню «гастролера-туриста», як там Віктора назвали, всім, хто самостійно добирається з Китаю додому, порадили неодмінно відразу звертатися до своїх сімейних лікарів. Вони, мовляв, знають, як поводитися далі. І якщо виявлять симптоми зараження на коронавірус, «вживуть необхідних заходів».

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Не панікуйте!
Читати
Виконали і перевиконали
Читати
«Тінь» не зникає
Читати
Селу — обіцянки
Читати
Плата за ризик
Читати
Хто в передовиках
Читати
Обережно: майже весна
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове