Архів
П’ятниця,
21 лютого 2020 року

№ 13 (19761)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарНаша пошта
  Версія для друку          На головну
  • Літа молодії

Ярослав Мудрий освідчився

Леонід ЛОГВИНЕНКО.

Фото автора.

Ярослав Мудрий освідчився.

Випускний у сержантському коледжі.

Третьокурсник Харківського національного університету Повітряних Сил Ярослав Мудрий подарував обручку, а з нею запропонував руку і серце одній із випускниць військового коледжу сержантського складу. Останнім часом так традиційно закінчуються випускні у військових вишах, додаючи події романтики, а батькам зайвих приємних, хоч і дуже бентежних переживань.

— КОЛИ донька, розмовляючи з нами через комп’ютер, познайомила з нареченим, який підійшов до ноутбука під час зв’язку, то я так не хвилювалася, як зараз. Сьогодні довелося випити валер’янки, адже скільки всього відбулося, — зізнається мати випускниці Олена Олійник, яка з чоловіком приїхала на свято зі Старокостянтинова, що на Хмельниччині.

Незабаром наречена поїде служити, а хлопець продовжить навчатися на льотчика у військовому університеті.

Цього року сержантський коледж закінчили й здобули звання молодших командирів 71 курсант, троє з яких — дівчата. За два з половиною роки навчання вони опанували спеціальності військових авіаторів, зв’язківців, метеорологів та фахівців із протиповітряної оборони. За словами начальника закладу Андрія Лопатіна, викладачі готували не теоретиків, а, насамперед, професіоналів-практиків, які конче потрібні і в авіації, і в сухопутних військах. До речі, цей рік у військах оголошено роком сержантів.

Одна з вимог часу — знання англійської мови. Кирило Пікінер з Миколаєва, який закінчив коледж із відзнакою, поїде служити в бригаду транспортної авіації, що базується біля Мелітополя, а через півроку планує вступити до військового вишу, де вчать на військових перекладачів. Демонструючи журналістам свої успіхи у знанні іноземної мови, він розповідає, що пересвідчився — англійська дуже потрібна нинішньому військовому навіть на етапі строкової служби. Тоді його підрозділ брав участь у міжнародних військових навчаннях. Отож вибір майбутньої спеціальності, яка надасть змогу кар’єрного зростання, робить усвідомлено.

До речі, продовжать службу сержантами третина випускників, решта планує повернутись у Харків, аби скласти вступні іспити до ХНУПС, щоб вивчитися вже на офіцерів. Обрання саме такої стежки має свої переваги, адже випускники коледжу, яким не потрібно звикати до військової служби, будуть зараховані відразу на третій курс. Це добре і для курсантів, і для викладачів, з котрими хлопці й дівчата познайомилися за роки навчання в університетському коледжі.

Після вручення дипломів випускники дали клятву самовіддано захищати Україну та зачитали Кодекс сержанта.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Не панікуйте!
Читати
Виконали і перевиконали
Читати
«Тінь» не зникає
Читати
Селу — обіцянки
Читати
Плата за ризик
Читати
Хто в передовиках
Читати
Обережно: майже весна
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове