Архів
П’ятниця,
21 лютого 2020 року

№ 13 (19761)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарНаша пошта
  Версія для друку          На головну
  • З приводу

«А нас не почули...»

Зенон МИХЛИК.

Тернопільська область.

ЗВІСТКА про те, що МОЗ України розглядає санаторій «Медобори» як один із можливих карантинних пунктів для осіб, евакуйованих з Китаю через епідемію коронавірусу, спричинила неспокій серед мешканців селища Микулинці. Люди заблокували дорогу до оздоровниці та влаштували цілодобове чергування.

Їх підтримали депутати Тернопільської облради, які терміново зібралися на позачергову сесію. Ухвалили заяву до керівництва країни: «Не можемо допустити ситуації, яка ставить під загрозу здоров’я і життя населення області».

Голова ОДА Ігор Сопель заперечив інформацію, начебто розміщення евакуйованих громадян було погоджено з керівництвом області. З’ясувалося, Тернопільщина — серед трьох облacтей Укрaїни, які не мaють регіональних інфекційних лікaрень. Нaявні ж інфекційні відділення не готові допомогти недужим, медики не зможуть убезпечити від коронавірусу навіть самих себе — бракує звичайних засобів індивідуaльного зaхиcту (реcпірaторів, комбінезонів, окулярів).

В області для надання медичної допомоги людям при ускладненні епідемічної ситуації визначені два комунальні заклади Тернополя: міська дитяча лікарня і лікарня швидкої допомоги. Однак коштів на підсилення матеріальної бази їхніх інфекційних відділень обласний бюджет не виділив.

— Ми провели ремонт, є ізольовані палати-бокси, із входом з вулиці, проте їх лише п’ять, — розповідає керівник лікарні швидкої допомоги Ярослав Чайківський. — Там немає оснащення, необхідного для лікування важких інфекцій. Наприклад, у палаті інтенсивної терапії мав би бути апарат для штучної вентиляції легень, але його у нас немає. Коли почалася хвиля захворювань на кір, ми подали розрахунок: потрібно 2 млн 195 тис. грн на придбання нового обладнання, щоб надавати пацієнтам повну медичну послугу. Але нас не почули…

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Не панікуйте!
Читати
Виконали і перевиконали
Читати
«Тінь» не зникає
Читати
Селу — обіцянки
Читати
Плата за ризик
Читати
Хто в передовиках
Читати
Обережно: майже весна
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове