Архів
П’ятниця,
21 лютого 2020 року

№ 13 (19761)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарНаша пошта
  Версія для друку          На головну
  • У Верховній Раді

Окрема думка «пригламуреного» бодібілдера

Марина ТІШКОВА.

Парламент, хоча й зайнятий буденною справою — розглядом у другому читанні суперечливого законопроєкту щодо запровадження ринку сільгоспугідь, пам’ятну дату початку розстрілів активістів Революції гідності на Майдані не забув.

У СЕРЕДУ депутати вирішили вшанувати пам’ять героїв Небесної сотні, котрі поклали свої життя заради теперішнього і майбутнього України. Попри всю строкатість фракції «Слуга народу» депутати, як і слід, шанобливо піднялися. Окрім одного. «Пригламурений» М. Бужанський, що полюбляє проводити час у спортзалах і який вважає себе інтелектуалом, бавлячись публікацією власних інтерпретацій історичних фактів, залишився сидіти. Відеозапис швидко поширився мережею, здійнявши хвилю обурення. Свій учинок «слуга» пізніше пояснив так: мовляв, неправильно вшановувати лише одну частину загиблих, адже у сутичках знайшли свою смерть і кілька силовиків, котрі, кажуть, просто виконували накази. Щоправда, він не згадав про те, що в основній своїй масі вони виконували їх надто охоче, хоча в жодній службовій інструкції немає слів «добивати» і «знущатися»…

Що ж, це його право та відповідальність, а також тих виборців, котрі привели його до сесійної зали. Та не можна не відзначити загальне зміщення суспільної думки в унісон із проголошуваним новою владою курсом на «замирення» всіх з усіма без чіткої державницької позиції. Повернулися у країну і досить вільно себе почувають одіозні діячі режиму В. Януковича; його адвоката О. Бабікова призначено заступником голови ДБР; мають місце численні спроби відбілити і віддавачів наказів, і їх виконавців, ба й навіть усю РФ, котра розв’язала гібридну війну проти нашої держави 20 лютого 2014 року, яким було датовано медалі «За повернення Криму», отримані «зеленими чоловічками».

Три опозиційні сили — фракції «ЄС», «Голос» та «Батьківщина» — звернулися до керівництва із закликом ухвалити заяву з чіткою оцінкою Революції гідності, авторами якої є представники всіх політсил, за винятком «ОПЗЖ», аби продемонструвати, що суспільству важливі цінності, за які загинули герої Небесної сотні. Втім, тепер уже й не відомо, чи важливі суспільству цінності взагалі…

Не додають ні єдності, ні ясності й земельні перипетії, особливо форсування законодавчих змін, хоча, по суті, небагато людей погоджуються на пропоновані правила. Законопроєкт помаленьку розглядають, зупинившись у середу на 646-й поправці. Жодна ухвалена не була. Словом, нічого принципово нового, не знаного з історії, поки що не відбувається, але майбутнє може показати разючі відмінності.

Нагадаємо: раніше радник Прем’єр-міністра Олексій Мушак заявив, що розгляд земельного закону у Верховній Раді за повною процедурою, тобто із винесенням на голосування кожної із 4018 запропонованих поправок, триватиме не менш ніж два місяці. Проштовхнути цей законопроєкт у «турборежимі», за спрощеною процедурою, Володимиру Зеленському не вдалося.

Про завершення пленарного тижня — в наступному номері.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Не панікуйте!
Читати
Виконали і перевиконали
Читати
«Тінь» не зникає
Читати
Селу — обіцянки
Читати
Плата за ризик
Читати
Хто в передовиках
Читати
Обережно: майже весна
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове