Архів
П’ятниця,
21 лютого 2020 року

№ 13 (19761)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарНаша пошта
  Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Стратегія ескалації

Михайло ВЕДМІДЬ.

ЗРАНКУ вівторка, 18 лютого, збройні формування Російської Федерації атакували позиції підрозділів Об’єднаних сил неподалік Новотошківського, Оріхового, Кримського і хутора Вільний.

Окупанти гатили по українських військових із забороненого мінськими угодами озброєння: артилерії калібру 152 мм, мінометів калібру 120 мм, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів. Під таким вогневим прикриттям бойовики перейшли до активних наступальних дій та здійснили спробу захопити наші опорні пункти і просунутися через лінію розмежування.

За словами міністра оборони України Андрія Загороднюка, українські військові були попереджені розвідкою про скупчення техніки на ділянці, звідки атакували окупанти, тому були підготовлені і дали гідну відсіч.

На жаль, не обійшлося без утрат — внаслідок бою один український військовий загинув, троє дістали поранення, ще двоє були контужені. Втрати противника — чотири загиблі і шестеро поранених. Зазначимо, що під час атаки збройних формувань РФ на підрозділи Об’єднаних сил Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала 2300 вибухів.

Того ж дня під час брифінгу начальник Генерального штабу ЗСУ Руслан Хомчак запевнив: «Усі наші позиції перебувають під контролем наших військ». А масштабну збройну провокацію він пов’язав із п’ятою річницею дебальцевських подій, мовляв, таким чином противник хотів відзначити свою тодішню перемогу.

Звучала ця тема і на засіданні Ради безпеки ООН, на якому виступив заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця: «Напад, скоєний сьогодні, в день п’ятої річниці трагедії в Дебальцевому, є особливо цинічним. Очевидно, що Кремль продовжує дотримуватися стратегії ескалації на Донбасі». Кислиця зазначив, що за останні два місяці позиції українських військових на Донбасі були обстріляні понад 400 разів, а від початку року 13 українських військовослужбовців були вбиті і майже 60 поранені.

«Хтось може назвати це замороженим конфліктом? Це війна, єдина війна, що триває в Європі. Повномасштабна війна, яку ведуть російські війська і її найманці, зі зброєю і боєприпасами, що постачаються Російською Федерацією», — сказав заступник голови МЗС.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Не панікуйте!
Читати
Виконали і перевиконали
Читати
«Тінь» не зникає
Читати
Селу — обіцянки
Читати
Плата за ризик
Читати
Хто в передовиках
Читати
Обережно: майже весна
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове