Архів
П’ятниця,
21 лютого 2020 року

№ 13 (19761)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Рядки з листів

Псевдотурбота і псевдоздешевлення

ДО купівельної неспроможності населення, недоступності аптечних ліків тощо додалися ще й платіжки за газ. У січні «слуги народу» їх подвоїли: за саме блакитне паливо і його транспортування. Відповідно мусимо платити з дірявих кишень за додаткову квитанцію. З мене у касі банку взяли 15 грн. Подібне «здешевлення» у голові не вкладається. Багатьом уже й субсидії не допомагають. Якщо підсумуємо вартість двох газових квитанцій, то платимо не менше, а більше. Переконаний, що урядовці такої різниці навіть не відчули, бо хіба їхні статки рівня нашим. Цинізму, брехні і псевдотурботі владців про народ немає меж.

Микола КОЧУБЕЙ.

м. Кагарлик

Київської області.

 

Стало відомо про зростання вартості холодної води. Таке рішення ухвалив НКРЕКП відповідно до поданих 43 підприємствами заяв. Цю потребу вони обґрунтували здорожчанням пально-мастильних матеріалів, реагентів, електрики і збільшення зарплати працівникам. Згоден, усе це має місце, але, підвищуючи тарифи, потрібно одночасно покращувати і їхню якість, як це робиться в усьому цивілізованому світі. Принаймні це було б чесно стосовно споживачів. Натомість наші владці кивають у бік західних країн, мовляв, подивіться, скільки там люди платять за електроенергію, газ і воду. Тільки чомусь жодного разу не порівняли доходи їхніх і наших громадян.

В Україні є все: чорноземи, корисні копалини, високі врожаї зернових і технічних культур, працьовиті люди. Але, на жаль, катма політичної волі, щоб використати всі ці шанси для підняття економіки до європейського рівня. Чомусь транші від МВФ не йдуть на розвиток українських підприємств, на яких працювали б земляки і продукція яких насичувала б вітчизняний і світовий ринки. Люди отримували б гідну зарплату, сплачували податки до бюджету і внески до пенсійного фонду, а не їхали за кордон піднімати економіку інших держав. Коли ж влада згадає про народ, про Українську державу? Проте, зважаючи на їхню нинішню політику, кращого годі чекати.

Валерій МАРЦЕНЮК.

Хмельницька область.

 

Замість здешевлення комуналки отримали чергове ніким і нічим не виправдане викачування грошей із відміткою: «обов’язково до сплати». По-перше, газ не везуть гарбою і волами від села до села, по-друге, ми за ті труби вже заплатили з власних кишень та ще й немалі гроші. І по-третє, чому маємо платити однакову суму за транспортування влітку і взимку, якщо кількість споживання газу кардинально різна? Замість того щоб зупинити галопуючі ціни на ліки, харчі, на нас почепили ще й газовий тягар. Чи буде кінець цьому нахабству?

Марія ТИСЯЧНА.

с. Джурин

Шаргородського району

Вінницької області.

 

Батьки відійшли у вічність, а ми користуємося тільки грядкою біля хати. Вранці приїхали — ввечері поїхали. На газовому лічильнику одні й ті ж цифри. Економимо, бо, повірте, не шикуємо. То за що маємо платити такі великі суми щомісяця? А за рік іще більше накрутять. До речі, город, через який прокладено труби, приватизований, то маємо до газконтори зустрічну пропозицію: «Платіть за транспортування вашого газу по нашій землі і наших трубах». Все по-чесному. Ринок так ринок!

 

Ольга БОГУСЛАВЕЦЬ.

Лисянський район

Черкаської області.

 

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове