Архів
Вівторок,
18 лютого 2020 року

№ 12 (19760)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Криниця
  Версія для друку          На головну
  • Спорт

Маємо торбу медалей

Микола МОТОРНИЙ.

Карате. Українська каратистка Анжеліка Терлюга перемогла на етапі Karate1 Premier League в Дубаї (ОАЕ). У фіналі вагової категорії до 55 кг українка перемогла єгиптянку Аттіє Ясмін.

Анжеліка стала першою каратисткою за історію України, що вийшла на Олімпійські ігри, в яких цього року карате дебютуватиме. Нагадаємо, Олімпіада в Токіо відбуватиметься з 24 липня по 9 серпня.

Анжеліку Терлюгу визнали найкращою спортсменкою України в січні. Минулого місяця вона виграла «золото» і «срібло» на двох міжнародних турнірах.

Легка атлетика. Українські легкоатлетки Ярослава Магучіх і Марина Бех-Романчук перемогли на турнірі серії World Indoor Tour в Глазго (Шотландія). 18-річна Ярослава Магучіх завоювала «золото» зі стрибків у висоту. Українка перемогла з результатом 1,93 м. 24-річна Марина Бех-Романчук завоювала «золото» зі стрибків у довжину. Українка стрибнула на 690 см.

На цьому турнірі шведський стрибун із жердиною Арман Дюплантіс установив новий світовий рекорд у приміщенні — 618 см. Дюплантіс побив світовий рекорд вдруге за тиждень — 8 лютого він стрибнув на 617 см. Світовий рекорд зі стрибків із жердиною на відкритих стадіонах належить українцю Сергію Бубці — 614 см. Він був встановлений в 1994-му.

Біатлон. Українська біатлоністка Юлія Журавок стала бронзовою медалісткою у спринтерській гонці на Кубку IBU, що відбувся в італійському Мартелл-валь-Мартелло. Юлія показала чудову стрільбу, закривши всі мішені. На останньому колі з українкою боролася німкеня Софія Шнайдер, але не змогла втримати перевагу за часом — Журавок виграла у суперниці дві секунди на фініші.

Боротьба. У Римі (Італія) завершився чемпіонат Європи зі спортивної боротьби. На турнірі з жіночої боротьби збірна України посіла друге місце. На її рахунку вісім медалей у 10 вагових категоріях — 1 золота, 3 срібні та 4 бронзові. Нагадаємо, чемпіонкою Європи стала Юлія Ткач-Остапчук (62 кг). «Срібло» виграли Оксана Лівач (50 кг), Соломія Винник (55 кг) та Аліна Акобія (57 кг), «бронзу» — Ангеліна Лисак (59 кг), Ірина Коляденко (65 кг), Алла Черкасова (68 кг) та Аліна Бережна-Стадник-Махиня (72 кг).

Фігурне катання. Початок 2020 року виявився успішним для наших фігуристок, які тільки починають свій шлях на професійному рівні та випробовують сили на змаганнях у Європі. На регіональних спортивних подіях сходу Франції, які організовує Французька федерація льодового спорту (FFSG), успішно виступили сестри Дарія і Віра Скуратовські з Києва. Так, Віра зайняла третю сходинку п’єдесталу в Діжоні (Бургундія) та другу в Бельфорі (Франш-Конте), а Дарія здобула перше місце у Діжоні та 7-ме — у Бельфорі.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Перспективи туманні
Читати
Набирають заручників?
Читати
Заробили більше
Читати
Ловитимуть «на живця»
Читати
Будьте обережні!
Читати
Газ — найдешевший
Читати
Iз Заходу — на Схід
Читати
Демонструють прибутковість
Читати





Мал. А. Василенка.

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове