Архів
Вівторок,
18 лютого 2020 року

№ 12 (19760)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Криниця
  Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Вторгнення

Михайло ВЕДМІДЬ.

ОБСТРІЛИ бойовиками позицій українських військ не припиняються. Минулого тижня вони щодоби гатили з різного виду озброєнь від трьох до 13 разів. Унаслідок ворожої вогневої активності один із наших захисників дістав поранення, загиблих не було.

Тим часом відбулося чергове засідання Постійної ради ОБСЄ. Розглядалися, зокрема, результати роботи місії спостерігачів Організації на Донбасі. Незважаючи на обмежений мандат, невеликий розмір та значні обмеження, місія продовжує надавати корисну інформацію, демонструючи підтримку Росією її збройних формувань на Сході України. За словами постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Євгена Цимбалюка, від 17 вересня 2019-го до 28 січня 2020 року через російські прикордонні пункти пропуску «Гуково» і «Донецьк», де присутні спостерігачі ОБСЄ, було зафіксовано 341 перетин кордону людьми у військовій формі з Російської Федерації в Україну та назад.

Крім того, спостерігачі місії зафіксували 29 автомобілів «швидкої допомоги» та вісім авто ритуальних служб, які перетинали не контрольовану урядом України ділянку кордону в обох напрямках, у тому числі транспортний засіб із російськими номерними знаками та табличкою «Груз-200». Також протягом цих кількох місяців на Донбас із Росії з порушенням суверенітету і територіальної цілісності України доправлено 12 так званих гуманітарних конвоїв.

«Я нагадаю, що ці дані були зібрані лише з двох пунктів пропуску на загальній ділянці 409 км українсько-російського державного кордону, який зараз контролюється з обох боків російською владою. Саме тому Російська Федерація, одна із 57 країн — учасниць ОБСЄ, заперечує з 2014 року проти розширення географічного охоплення місії», — зазначив Цимбалюк.

Він окремо вказав на те, що на пунктах пропуску «Гуково» і «Донецьк» росіяни забороняють представникам ОБСЄ використовувати будь-які інструменти спостереження, включно з біноклями та безпілотниками. До того ж «рекомендує» не спілкуватися з людьми, які перетинають українсько-російський кордон.

Постпред України наголосив, що у поєднанні з фактами, встановленими СММ ОБСЄ в Україні в тимчасово окупованих районах Донбасу, висновки спостерігачів на двох російських пунктах пропуску «засвідчують військове вторгнення РФ на суверенну територію України».

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Перспективи туманні
Читати
Набирають заручників?
Читати
Заробили більше
Читати
Ловитимуть «на живця»
Читати
Будьте обережні!
Читати
Газ — найдешевший
Читати
Iз Заходу — на Схід
Читати
Демонструють прибутковість
Читати





Мал. А. Василенка.

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове