Архів
П’ятниця,
14 лютого 2020 року

№ 11 (19759)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Гаряча тема

Дзвінок біди

Микола ЯСЕНЬ.

Дніпропетровська область.

У районному центрі Апостолове і населених пунктах Апостолівської ОТГ тимчасово закрили школи і дитячі садки. Але це не пов’язано з карантином через надмірне захворювання місцевого люду на грип.

ПРИЗУПИНИЛИ роботу також і заклади культури та інші об’єкти соціальної сфери через незадовільну якість питної води з місцевих водогонів. З цієї причини медичним установам і установам громадського харчування порадили відмовитись, а місцевому населенню — максимально обмежити її споживання. А все через те, що у Каховському морі й каналі Дніпро — Кривбас виявили перевищення понад будь-які норми забруднюючих речовин. Передусім сільськогосподарського, стверджують, походження — пестицидами зразків діазинона і хлорпирифоса. Ці речовини надзвичайно шкідливі для людського організму, насамперед для нервової системи. Отруєння ними може викликати втрату зору, дезорієнтацію, галюцинації, судоми, глибоке знепритомнення і навіть призвести до летального кінця.

Місцева комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій об’єднаної територіальної громади визнала за необхідне оголосити стан посиленого захисту від імовірних загрозливих епідеміологічних і навіть фатальних наслідків. До виявлення джерел і винуватців забруднення бодай у місцях відбору води для її очищення та максимального знешкодження у Каховському морі шкідливих і отруйних речовин. Для цього сюди викликали спеціалістів міжрайонного та обласного лабораторно-дослідницьких центрів Міністерства охорони здоров’я. Паралельно чільник громади Станіслав Нігай подав заяву і в Нікопольську прокуратуру та Апостолівський відділ Національної поліції. Він вимагає, щоб якнайшвидше була здійснена ретельна перевірка водосховища і каналу Дніпро — Кривбас «на обставини їхнього забруднення пестицидами». А далі, наполягає С. Нігай, мають бути терміново вжиті заходи для знешкодження у поверхневих тут водах небезпечних хімікатів.

Наш коментар же до цієї надзвичайної події тривожний: це далеко не перший дзвіночок стосовно критичної ситуації з Дніпром як з головним постачальником питної води в Україні. Не почути і не зреагувати на нього не те що не можна, а навіть злочинно.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Заохочують обирати Україну
Читати
Пообіцяли газознижки
Читати
Не дотримуються закону
Читати
Ще один «безвіз»
Читати
Скоро в море
Читати
Квитанцій не треба
Читати
Курили менше
Читати
Європа перспективніша
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове