Архів
П’ятниця,
14 лютого 2020 року

№ 11 (19759)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Рядки з листів

Дерибан набирає обертів

ЯК дитина війни маю позитивне рішення суду від 13.09.2012-го на добавку до пенсії, яку досі не одержав.

Торік нам із дружиною виділили на доплату за комунальні послуги 1175 грн субсидії, за березень — 1025, а в грудні — 623. Таке скорочення державної допомоги пояснили здешевленням ціни на газ. Натомість за опалення квартири у листопаді нараховано 919 грн, у грудні — 1028. То про яке здешевлення йдеться?

Я пережив жахіття Другої світової, голодні післявоєнні роки і ладен у тяжку для України пору задля миру доживати віку на сухарях із водою, але де ж та справедливість, коли сьогодні деякі чиновники наділені місячними стотисячними зарплатами, а людину праці, надто пенсіонера, кинуто напризволяще. Оклад міністра соцполітики Соколовської в грудні становив 217 тис. грн. За такі статки не гріх запитати: «Чи не бентежить, Юліє Сергіївно, вас сумління від отакої прірви, яку створюєте нині в українському суспільстві?».

Болісно сприймати дійсність, коли за роки незалежності держави народне надбання продовжують розкрадати, а дірявий держбюджет латають за рахунок коштів збіднілого народу.

Василь ІВАЩЕНКО.

м. Суми.

 

Наші бандюкрати розграбували всю промисловість, знищили село, людей розвіяли по світу, і дехто з них отримав ще й Героя України. Перетворивши за лічені роки квітучу державу в руїну, вдовбують тепер у наші голови, що це не що інше як добробут, процвітання і шлях у Європу. Люди, кому ви вірите?

Петро БАШТАННИЙ.

с. Каленівка

Оратівського району

Вінницької області.

 

Реформи мають працювати задля блага людей, покращання їхнього життя. Натомість у нас все навпаки. Ось, наприклад, щоб потрапити на прийом до уролога, мушу спершу записатися до сімейного лікаря, який уже затим, за потреби, дасть талон до вузького спеціаліста. Раніше, якщо маєш високу температуру, можна було викликати лікаря додому. Тепер, сказали у реєстратурі, беріть таксі і їдьте до нас. Не на всі виклики приїздить і «швидка допомога».

Незрозумілим нововведенням стало й те, що колишній аналіз крові, який брали з пальця, тепер беруть із вени. Для цієї процедури пацієнт мусить обов’язково принести шприц і колбу відповідних розмірів, інакше почимчикує в аптеку по другому колу.

Віталій КОРОБЧЕНКО.

м. Біла Церква

Київської області.

 

Місцеві скоробагатьки відібрали у селян 16 га пасовища й розділили його між собою. Тож прийдешньої весни наші корівки будуть прип’яті на кілочках під ворітьми. Головне, що порятунку годі чекати, бо всі наші скарги повертаються знову до тих, хто все це й закрутив.

Зіткнулись із ще однією проблемою. Свого часу приватизували земельні наділи і ділянки біля хат. А після проведеної аерозйомки з’ясувалося, що межі всі зміщені. У кого на чужий город, у кого на водойму, у кого на трасу. Та найцікавіше, що за повернення цієї землі на своє місце треба знову платити чималі гроші. Інакше вона піде у вільне плавання, а затим і в руки зацікавлених осіб.

Лариса КИЦЮК.

с. Погреби

Драбівського району

Черкаської області.

 

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове