Архів
П’ятниця,
14 лютого 2020 року

№ 11 (19759)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Борімося — поборемо

Наведіть нарешті лад!

Микола ЮРЧИШИН.

ЩОСЬ незрозуміле коїться. Депутати від фракції «Слуга народу» на всі лади вихваляють гендиректора Ігоря Смілянського. Мовляв, який він молодець, зробив, урешті-решт, українську пошту прибутковою. І цілком правомірно заслуговує на високу місячну платню, яка майже вдвічі вища за заробітну плату президента США. А тим часом потік читацьких листів і телефонних дзвінків до редакції зі скаргами на незадовільну роботу поштового відомства не припиняється.

Ось що повідомляє 80-річний Валентин Теофанович Натяганчук із села Бубельня Монастирищенського району Черкащини: «У нашому селі є декілька передплатників «Сільських вістей», у тому числі і я, котрі оформили передплату газети на І півріччя. Але за півтора місяця не одержали ще жодного номера «СВ». На пошті сказали, що в Черкасах стався «збій» у комп’ютері і газети ці півроку не надходитимуть. Хіба це не знущання над простим народом?»

У селі Глибоке Бориспільського району Київщини 12 передплатників «Сільських вістей». З лютого долучився ще один — Микола Іванович Сивець. З обуренням він зателефонував до редакції: «Вже два тижні промайнуло, а я не одержав ще жодного номера видання. Ще більше розсердився на керівництво «Укрпошти», коли дізнався, що майже всі, хто передплатив «Сільські вісті» з початку року, також досі не одержали жодного номера! Попросив на пошті, щоб дали телефон керівництва їхнього відомства. Але у відповідь почув, що не можуть це зробити. Тож хочу через газету звернутися до пана Смілянського: «Це що тепер, «Укрпошта» встановила табу для скаржників? Обізвіться до нас, не будьте глухими до голосу народу! Наведіть нарешті лад у своєму відомстві».

Зателефонував до редакції і директор загальноосвітньої школи із села Телелинці Жмеринського району Вінниччини Микола Васильович Манілко, котрий є давнім шанувальником нашої газети: «Такого безладу з доставлянням «Сільських вістей», як оце нині, не пам’ятаю. Вівторкові номери, хоч із великим запізненням, листоноша приносить, а ось п’ятничні з програмою кудись зникають. На пошті так і кажуть: «Очевидно, губляться десь із Вінниці дорогою». Це така відповідь. Замість того, щоб з’ясувати, куди ж усе-таки дівається газета».

На недоодержання окремих номерів у нинішньому році скаржиться передплатник «Сільських вістей» Юрій Йосипович Гладищук із села Веренчанка Заставнівського району Чернівецької області. Він і досі не одержав другого, п’ятого і шостого номерів за 14, 24 та 28 січня. Чому? Відповідь на пошті одна: «Очевидно, Чернівці їх не туди, куди слід, заслали».

Ось таке безладдя у вас, пане Смілянський. Що на це скажете?

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове