Архів
П’ятниця,
7 лютого 2020 року

№ 9 (19757)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Обережно: шахраї

Запропонував «добродій» послугу

Зенон МИХЛИК.

Тернопільська область.

НАША газета розповідала про біду, що трапилася в Угринові Підгаєцького району, — в сільському клубі від вибуху газу постраждали 8 дітей віком від 12 до 17 років, що готувалися до Різдвяного вертепу. Тернопільські хірурги вже зробили численні операції, адже підлітки отримали різного ступеня опіки обличчя, рук. Одного з них, який найбільше обгорів, довелося відправити до Києва, де кращі можливості для лікування таких пацієнтів.

Майже відразу після тієї трагедії відгукнулись небайдужі люди — почали переказувати гроші на банківський рахунок, що відкрили родичі потерпілих. За порівняно короткий час назбиралося понад 360 тисяч гривень, які мали бути використані для подальшого лікування і реабілітації дітей.

І ось днями до матері одного з хлопців (саме на її картку пересилали пожертви благодійники) зателефонував невідомий. Відрекомендувався працівником банку й повідомив, що на рахунку вже надто велика сума, нові надходження не вміщаються в її електронний гаманець. Запропонував вихід: частину грошей зняти з рахунка і перекинути на ті, які назве.

Довірлива жінка, виконуючи за підказками незнайомця ті маніпуляції, поповнила кільком абонентам мобільні телефони на 17 тисяч гривень. Після цього зняла зі свого рахунка гроші й почала їх переказувати через банківський термінал на картки, номери яких диктував «добродій». Однак через перевищення ліміту фінансова установа заблокувала електронний гаманець і аферист, з яким спілкувалася телефоном, сказав, щоб пішла у банк і розблокувала. Перед тим застеріг, що його «послуга» приватна, тому не варто про неї комусь розповідати.

Операція із «перекидання» чималої суми і направду зацікавила працівника банку, проте відвідувачка його заспокоїла, мовляв, усе нормально, кошти йдуть на благодійність. А вже через день зрозуміла: гроші, які збирали люди з усієї області для потерпілих дітей (чотирьох уже виписали на амбулаторне лікування додому, ще четверо перебувають у лікарні), дісталися шахраєві.

— Ми проведемо максимальні оперативні заходи, щоб повернути ті кошти, — запевнив начальник управління Нацполіції в Тернопільській області Олександр Богомол. — Звернулися до працівників банківських установ, щоб заблокували викрадені гроші. Є інформація, що злочинці телефонували з Дніпропетровщини, можливо, з місць позбавлення волі. Цей факт внесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань, згідно зі статтею 190-ю Кримінального кодексу України.

… На жаль, охочі нажитися на людській біді, не вгамовуються. «Шахраї почали використовувати світлини наших дітей і дають реквізити своїх карток, — поскаржилася у соцмережах одна з матерів. — Тому, перш ніж нам допомагати, уточнюйте необхідну інформацію».

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Не впоралися з субсидіями
Читати
Здорожчає холодна вода
Читати
Коронавірусу поки немає
Читати
Пріоритет — Європа
Читати
Ласкаво просять у Монголію...
Читати
Нагороди міністра
Читати
Новий шлях «Укрзалізниці»
Читати
Сальдо — позитивне
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове