Архів
П’ятниця,
7 лютого 2020 року

№ 9 (19757)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Донбас як полігон

Михайло ВЕДМІДЬ.

У МІНОБОРОНИ України повідомили, що за інформацією Головного управління розвідки МОУ, Російська Федерація продовжує постачати боєприпаси, озброєння та військову техніку через не контрольовані Україною ділянки кордону. «Зокрема, минулого тижня окупанти колоною вантажних автомобілів завезли з території Росії зброю та боєприпаси через ділянку кордону неподалік Дякового Луганської області», — йдеться у повідомленні відомства.

Водночас, наголосили у міністерстві, командування ЗС РФ продовжує використовувати тимчасово окуповану територію у Донецькій та Луганській областях як полігон для випробування сучасних і перспективних зразків озброєння і військової техніки. Так, поблизу Широкої Балки, Гольмівського та «Світлодарської дуги» противник активно застосовує модернізовані зразки безпілотних літальних апаратів. А неподалік Луганська, Дебальцевого та на Новоайдарському напрямку фіксується робота комплексів радіотехнічної, радіоелектронної розвідки і радіоелектронної боротьби російського виробництва.

Раніше повідомлялося, що російсько-окупаційні війська посилюють свої мотострілецькі підрозділи танками і артилерією, розміщуючи озброєння та техніку поблизу лінії зіткнення.

Тим часом триває робота з підготовки до чергового обміну утримуваними особами. За даними Служби безпеки України, проросійські бойовики незаконно утримують у полоні на окупованому Донбасі 245 людей. У Росії за ґратами залишаються близько 100 українських політв’язнів, в окупованому Криму — понад 80.

Нагадаємо: торік 7 вересня між Україною і РФ відбувся обмін у форматі 35 на 35, в рамках якого були звільнені 24 полонені українські моряки.

Наприкінці року, 29 грудня, був ще один обмін полоненими. В Україну повернули 76 чоловік, яких тримали в полоні на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей, Україна ж видала 127 утримуваних осіб. За словами керівництва держави, наступний обмін може здійснитися вже незабаром.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Не впоралися з субсидіями
Читати
Здорожчає холодна вода
Читати
Коронавірусу поки немає
Читати
Пріоритет — Європа
Читати
Ласкаво просять у Монголію...
Читати
Нагороди міністра
Читати
Новий шлях «Укрзалізниці»
Читати
Сальдо — позитивне
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове