Архів
П’ятниця,
7 лютого 2020 року

№ 9 (19757)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Рядки з листів

Закон один для всіх

ЗА комунальні послуги завжди платимо вчасно. Єдине, що останнім часом не вдавалось, — то це передавати показання лічильника. Щоразу намагались, але додзвонитись неможливо, навіть якщо цілий день тільки те й робили. У результаті в січні отримали платіжку на електроенергію 338 грн при пільговій нормі споживання 100 кВт. Після звернення до РЕСу з квитанцією і поточними показаннями нам скинули 100 грн. Взяли нове показання і сказали, що січень закрито, але решту 200 грн усе одно мусимо сплатити. Хотіли звернутися до суду, але після того, як дізнались про судовий збір 840 грн та інші доплати, зрозуміли, що шкурка вичинки не варта.

Я отримую 2000 грн пенсії, дружина по догляду 33 грн. При оформленні субсидії на дружину «накидають» декілька мінімальних зарплат тільки тому, що ніде не працює. Це при тому, що оформлена в соцзахисті доглядати за престарілою. Крім того, сама хвора потребує постійного лікування, на яке грошей катма. За що лікуватись і на що жити?

Жахливо, в якій державі живемо. Рекет, рейдерські захоплення, розбій, свавілля чиновників. Таке враження, що Україна — кримінальне кубло. Є вороги в законі, які дотримуються якихось своїх правил, а є законні злодії, тобто влада, яку ми обираємо. Останні грабують як хочуть, бо для них нема законів.

Висуваю пропозицію щодо ухвалення закону про кримінальну відповідальність кожного чиновника. Йдеш у владу — думай, що обіцяєш. Не виконав обіцяного — сідай у тюрму. Якщо діятиме такий закон, то передвиборна брехня зникне, а відтак і більшість проблем у країні. Ось, приміром, ціни у нас на товари і послуги подекуди перевищують навіть європейські, а пенсії і зарплати попри обіцяне чомусь до них так і не доросли.

А взагалі-то, де ви — нащадки козацького роду? Чому ми все це терпимо? Чи еволюція вже перетворила нас на безхребетних покірних слимаків?

Леонід СТОРОЖУК.

м. Полонне

Хмельницької області.

 

Частина мого життя минула за часів Радянського Союзу. Різного і тоді було, але чому б молодій незалежній Україні не перейняти найкраще? Адже кожен мав тоді роботу, зарплати були у всіх більш-менш рівні, розвивались і міста, і села, люди вірили в завтра. Вірили у світле майбутнє своєї держави і 1991-го, голосуючи за її незалежність. Та кожен наступний президент увійшов в історію з мінусами. Конституція і закони України не діють. Можновладці отримують захмарні зарплати і премії, а колишні колгоспники, які працювали без вихідних, викреслені із соціальних законів. Думаю, настав час відновити соціальну несправедливість. Перед законом повинні бути всі рівні.

Петро ЛОЗОВИЙ.

с. Тулинці

Миронівського району

Київської області.

 

Уже декілька років намагаюся переоформити через суд сестрин пай на себе. Але через місцеву банду шахраїв, які задля збагачення прагнуть відібрати в інваліда І групи Другої світової війни кілька гектарів родючого чорнозему, справа затягується. І хоч закон на моєму боці і документи всі оформлені належним чином, вступити у права спадкоємця не дають. Куди тільки не звертався — скрізь глухий кут. Кожне судове засідання, мов шоу. Суддя просто судить повітря державним бідним бюджетом. Упевнений, що таких справ по Україні тисячі. Єдиний вихід, на мій погляд, — скасувати суддівську недоторканність.

Григорій ТРЕТЯК.

с. Тарасівка

Оржицького району

Полтавської області.

 

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове