Архів
П’ятниця,
7 лютого 2020 року

№ 9 (19757)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Борімося — поборемо

Де ж правда, пане Смілянський?

Микола ЮРЧИШИН.

ІНФОРМАЦІЯ про надвисоку заробітну платню гендиректора акціонерного товариства «Укр­пошта» Юрія Смілянського неабияк збурила суспільство. У листах і дзвінках до редакції передплатники «Сільських вістей» не стримують гнівних слів на адресу поштового монополіста. Люди втомилися одержувати газету на 10-12-й день після її виходу! Крім того, чимало читачів від початку нинішнього року взагалі ще не одержали жодного номера, хоча за доставляння поштовики здерли з них немалу суму. Про це вже повідомляла наша газета. Зросла кількість нарікань і від листонош, більшість яких одержують нині половину мінімальної ставки, хоча завантаженість їх значно зросла.

Днями відбулася зустріч очільника «Укрпошти» з листоношами в одному з найвіддаленіших районів Київщини — Іванківському.

«Коли чесно працюєш, навіть з недоліками, нічого ховатися від людей, — із пафосом сказав Смілянський при зустрічі зі зв’язківцями. — Я із задоволенням відповім на всі ваші питання».

А запитання лунали не дуже зручні для керманича їхнього відомства. Чому, скажімо, деякі поштарі одержують у 1000 разів меншу зарплатню на місяць, ніж він. І при цьому працюють не в теплому офісі, а в мороз і дощ, на неасфальтованих і неосвітлених вулицях.

Смілянський заявив, що «Укрпошта» не збирається закривати свої відділення, навіть якщо вони розташовані в маленьких селах. Там працюватимуть пересувні. А з 1 липня відбудеться підвищення зарплати для працівників «Укрпошти».

Та чи відповідають дійсності масні запевнення гендиректора? Виходить, що не зовсім. Бо як розцінити той факт, який схвилював 93-річного жителя мікрорайону Борисівка міста Переяслав Київщини Івана Івановича Кузьменчука, якому нещодавно листоноша заявила: «Надалі «Сільські вісті» доставляти вам не будуть, надійшло розпорядження із Яготинського центру поштового зв’язку, що до 10 лютого маємо подати заяви на звільнення, оскільки наше відділення зв’язку закривають».

Де ж правда, пане Смілянський?

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове