Архів
П’ятниця,
7 лютого 2020 року

№ 9 (19757)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Таланти рідного краю

Ллється пісня від душі

Надія АДАМЧУК.

Рівненська область.

НАРОДНИЙ аматорський хор «Горинь» об’єднав учителів, лікарів, працівників культури, економістів, підприємців та інших рівнян, які не уявляють свого життя без вокального мистецтва, народної музики і пісні. Заснований цей творчий колектив 1985-го. Ініціатор створення, перший і незмінний керівник хору — заслужений працівник культури України Михайло Назаренко. У скарбничці колективу найвищі нагороди фестивалів і оглядів-конкурсів Рівненщини. Високу оцінку журі «Горинь» здобув також на Всеукраїнських і Міжнародних фестивалях. Українська пісня у виконанні цього колоритного колективу линула в Алжирі, Франції, Іспанії, Італії, Англії, Греції, Болгарії.

Творчі подорожі згуртовували, дарували радість і натхнення. А сусіди-поляки так полюбили хор «Горинь», що 2019-го під час відзначення Дня Незалежності Польщі вручили Михайлові Назаренку медаль і почесну відзнаку «Заслужений для польської культури». У Польщі рівняни виконували пісні на українській і польській мовах. Побував хор у багатьох великих містах сусідньої країни. І скрізь, на всіх сценах зривав шквал щирих аплодисментів.

Репертуар колективу нараховує не один десяток творів української класики, народних, обрядових, духовних, повстанських, стрілецьких, козацьких пісень і в авторських обробках, пісень слов’янських народів, творів сучасних місцевих авторів і композиторів.

За роки свого існування «Горинь» не втратив популярності. Його мистецтво — своєрідний зразок для творчих колективів Рівненщини. Його голос — неповторна краса нашої рідної української пісні.

На фото автора: Михайло Назаренко.


Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове