Архів
Вівторок,
4 лютого 2020 року

№ 8 (19756)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Лютий
  Версія для друку          На головну
  • Спорт

Українки-рекордсменки

Микола МОТОРНИЙ.

Легка атлетика. 18-річна українська стрибунка у висоту Ярослава Магучіх встановила новий світовий рекорд U-20 у приміщенні — 202 сантиметри. Це сталося на турнірі в Карлсруе (Німеччина). Друге місце посіла інша українська легкоатлетка Юлія Левченко. Її результат 199 см. Крім молодіжного світового рекорду, Ярослава також оновила свій же рекорд України в приміщенні.

Важка атлетика. Українці здобули по дві золоті і срібні медалі на черговому етапі Кубка світу з важкої атлетики, що відбувся в Римі (Італія). Так, харків’янка Ірина Деха у ваговій категорії до 76 кг підняла у ривку 106 кг і 130 кг — у поштовху, що дало змогу їй отримати золоту нагороду. Український важкоатлет Дмитро Чумак переміг у вазі до 109 кг. Українець підняв у сумі 405 кг (180 + 225), обігнавши росіянина Тимура Нанієва на 1 кг.

Каміла Конотоп виборола «срібло» у ваговій категорії до 55 кг, піднявши в сумі двоєборства 196 кг (90 + 106). Ще одну срібну медаль Україні принесла Анастасія Лисенко у категорії понад 87 кг. Її результат — 266 кг (124 + 142).

Змагання в Римі є одним із етапів відбору до Олімпійських ігор-2020 у Токіо (Японія).

Бокс. Український боксер напівсередньої ваги Тарас Шелестюк переміг аргентинця Луїса Альберто Верона у бою в ніч на 1 лютого в Шривпорті (Луїзіана, США). Поєдинок тривав усі 10 раундів. Наш спортсмен мав значну перевагу за рахунок техніки і швидкості. Усі судді віддали перемогу українцю. Тарас Шелестюк вийшов на ринг після 11-місячної перерви. Востаннє він боксував торік у березні проти мексиканця Мартіна Анхеля Мартінеса.

* * *

23-річний український боксер напівсередньої ваги Карен Чухаджян переміг росіянина Сергія Воробйова і завоював пояс WBA International. Бій став головною подією вечора боксу на арені «Янтарний» в Калінінграді (Росія). 10-раундовий поєдинок тривав усю дистанцію. Лише в перших двох раундах Воробйов мав перевагу, надалі домінував українець. Чухаджян переміг роздільним рішенням суддів. Один суддя (російський) віддав перемогу Воробйову, а двоє — Чухаджяну.

Дзюдо. У перший день чергового етапу Відкритого кубка Європи із дзюдо, який відбувся у болгарській Софії, на п’єдестал піднявся українець Геворг Хачатрян. Він став срібним призером у ваговій категорії до 73 кг. Вихованець Дніпра переміг суперників з Іспанії, Італії, Росії, Франції і дійшов до фіналу, де поступився іспанцю Сальвадору Касесу.

Кульова стрільба. З нагоди вшанування пам’яті Героїв Крут у тирі Хмельницького НВК №10 відбувся традиційний турнір з кульової стрільби серед учнівської молоді 2002 року народження та молодші. У змаганнях взяли участь 356 юних спортсменів, які представляли команди з 14 населених пунктів області.

У вправі ГП-11а перемогла багаторазова чемпіонка та рекордсменка України серед юніорів, член національної збірної майстер спорту Софія Бондар (ЗОШ №14) і багаторазовий чемпіон України, член національної збірної, майстер спорту Давид Красота (ЗОШ №7). До речі, Давид і Софія — вихованці відділення кульової стрільби Хмельницької ОДЮСШ.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Собака не зможе — субсидія допоможе
Читати
Вважають, що впораємося
Читати
Гарантували — та й умивають руки
Читати
Визнали стороною
Читати
Хто бажає розширити горизонти
Читати
Підвищуватимуть тричі
Читати





Мал. А. Василенка.

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове