Архів
Вівторок,
28 січня 2020 року

№ 6 (19754)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну
  • Світ захоплень

На поетичній хвилі

Марія КРАМАР.

80-РІЧНИЙ Василь Ототюк із Києва, підполковник у відставці, скільки себе пам’ятає, кожну вільну хвилину проводив із книжками. Дуже любить поезію.

Якось у ЗМІ чоловік прочитав, що у 2014 році киянин Микола Ворон читав напам’ять вірші 5 годин і 55 хвилин. Пан Василь вирішив, що здатен побити цей рекорд.

«Подав заявку до Національного реєстру рекордів, — розповідає пенсіонер. — І її прийняли! Записав назви віршів, які мав декламувати. Це мені допомогло не збитися».

Встановлення рекорду фіксувалося на відео. Перед паном Василем стояв великий електронний годинник з увімкненим секундоміром, щоби він бачив, скільки часу минуло. Декламування почалось о 3.55 ранку. Щогодини Василь Ототюк мав право на п’ятихвилинний відпочинок. Але всіма перервами не скористався. Лише раз поснідав і кілька разів пив каву, щоб збадьоритися.

Ветерана морально підтримували донька Надія, внучки і правнучки. Безперервне читання віршів напам’ять тривало 11 годин 39 хвилин, упродовж яких пан Василь продекламував 12 730 поетичних рядків. Його рекорд внесено до Національного реєстру рекордів.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Порахували...
Читати
Заражень немає
Читати
Аерорух відроджується
Читати
Загрожує холод
Читати
Борють-борють, та ніяк не поборють
Читати
Забезпечена старість не «світить»
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове